Pim Raaben (KR Brugge) nieuwe technisch directeur topsport bij Vlaamse Roeiliga

Pim Raaben.© GF
Pim Raaben.© GF
Redactie KW

Nadat het contract met de Fransman Dominique Basset begin mei 2020 werd stopgezet, was de Vlaamse Roeiliga intensief op zoek naar een nieuwe directeur topsport. Na een doordachte selectieprocedure werd in samenspraak met de Taskforce Topsport gekozen voor Bruggeling Pim Raaben.

Pim (officiële voornaam Jan) is 49 jaar, woont in Sint-Andries en heeft de Nederlandse nationaliteit. Hij is in 1986 tijdens zijn middelbare school begonnen als stuurman bij studentenvereniging Phocas in Nijmegen en was daar van 1987 tot 1990 als jeugdroeier actief.

Voor zijn studies vertrok hij naar Wageningen waar hij zijn master in Agrotechniek behaalde in 1997. Tijdens die tijd was hij als wedstrijdroeier actief bij studentenvereniging W.S.R. Argo tussen 1990 en 1994. Daarna was hij nog een jaar voorzitter van de vereniging.

Na zijn studies is Pim beginnen werken bij CNH Industrial in Zedelgem in verschillende functies en locaties. Hij heeft het roeien verder gezet bij de KR Brugge waar hij verschillende Belgische titels won . Pim is naast zijn werk bij CNH Industrial voorzitter van de trainerscommissie van KR Brugge, een functie die hij nu zal stopzetten.

Aansturen en ondersteunen coaches en roeiers

Pim wordt binnen de Vlaamse Roeiliga verantwoordelijk voor het sporttechnische lange termijn beleid, gericht op het realiseren van topsportdoelstellingen. Hij is verantwoordelijk voor de opmaak en realisatie van de prestatieprogramma’s en ontwikkelings- en talentenprogramma’s. Pim wordt niet aangesteld als coach, wel dient hij de coaches en roeiers aan te sturen en te ondersteunen. Dit alles in nauwe samenwerking met een team van experts.

Op dit moment is Prof. Jan Boone van UGent de technisch directeur ad-interim. Het is de bedoeling om op sport-wetenschappelijk vlak een nauwe samenwerking te blijven aanhouden. De datum van indiensttreding van Pim Raaben is nog te bepalen, maar zal vermoedelijk nog dit voorjaar zijn . In tussentijd blijft Prof. Boone het eerste aanspreekpunt voor alle topsportaangelegenheden. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier