Peter Bultynck van TC Tip-Top beleeft lastige tijden: “Hopelijk terras vlug weer open”

Peter Bultynck hoopt dat de clubs snel weer volledig open kan gaan. (foto MG)
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Voor Peter Bultynck, uitbater bij TC Tip-Top Oostuinkerke, zijn het geen makkelijke tijden. “We worden in het ongewisse gelaten. Hopelijk is er snel meer duidelijkheid”, aldus Peter die hoopt dat zijn club snel weer volledig open kan gaan.

“De leden zijn dolblij dat ze sinds kort weer mogen tennissen”, weet Peter Bultynck, zelfstandig privé-uitbater van TC Tip-Top Oostduinkerke. “Er wordt duchtig gereserveerd via ons onlinereservatiesysteem. Na tien weken in hun kot te hebben gezeten, komen de mensen massaal tennissen en padellen. Het blijft natuurlijk jammer dat ons horecagedeelte met terras, minigolf, speelplein, … gesloten blijft.”

En zo ziet Peter Bultynck een groot deel van zijn inkomsten wegvallen. “Op de spelende leden na, heb ik niets van inkomsten. Het is dus een lastige periode, maar dat is niet alleen voor mij zo. Alle zelfstandigen zijn door deze crisis getroffen. Ik hoop dat Tennis Vlaanderen de clubs enigszins financieel zal ondersteunen. Het positieve is wel dat er volgens mij meer getennist wordt. Ik zie ook alleen maar lachende gezichten op de terreinen”, klinkt het.

Onduidelijkheid

“Verder worden we volledig in het ongewisse gelaten. We weten geenszins wanneer we weer volledig open kunnen gaan. Ook de communicatie is vaak heel onduidelijk. Er werd beslist dat zomerkampen zullen mogen doorgaan, waardoor we heel veel aanvragen ontvingen voor het tenniskamp. Maar plots kregen we dan te horen dat sportkampen niet zullen kunnen plaatsvinden. Al hoop en denk ik dat een tenniskamp wel zal kunnen … Maar onduidelijkheid troef dus.”

TC Tip-Top ziet ook zijn tornooi in het water vallen. “Normaal organiseren wij halfweg juni het eerste tornooi van de Westhoek, maar we kregen een e-mail van Tennis Vlaanderen dat het volwassenentornooi, zowel enkel als dubbel, geannuleerd is. De week daarna staat een jeugdtornooi geprogrammeerd, maar daar kregen we nog geen uitsluitsel over. Dat wordt de komende weken gecommuniceerd. Maar ik vrees dat ook dat tornooi afgelast zal worden.”

Kantine

“Horeca Vlaanderen hoopt tegen 8 juni te vernemen wanneer de cafés en dergelijke weer kunnen opengaan. Hopelijk kunnen we tegen halfweg juni de clubkantine weer openen, al blijft dan de vraag: onder welke voorwaarden?”, zegt Peter, die ook lid is van Horeca Vlaanderen. “Je terras slechts deels openen, de tafels om de haverklap ontsmetten, … Het moet haalbaar blijven ook. Als je achter een plexiwand moet zitten, blijf je beter in je kot.”

“Ik hoop dat het ledenaantal min of meer stabiel zal blijven. Heel wat leden kwamen al terug, maar anderen wachten nog wat af. Ik merk bijvoorbeeld dat vooral de gepensioneerden toch wat schrik hebben en afwachten. Er zijn hier ook petanqueterreinen, maar de mensen durven nog niet te spelen. We zouden graag later dit jaar nog wat extra activiteiten organiseren om de leden in de watten te leggen, maar de vraag is of het tegen dan zal mogen. En voor de interclub blijft het ook afwachten. Veel onduidelijkheden dus. De lessen draaien sinds vorige week maandag wel al weer op volle toeren, dus dat is positief”, besluit de Oostduinkerkenaar, die TC Tip-Top overnam van zijn ouders en al meer dan 25 jaar voorzitter is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten