MCLB crosst in Beervelde

De motorcrossers van MCLB waren zondag te gast in het Oost-Vlaamse Beervelde. Er mochten negen West-Vlamingen op het hoogste schavotje.

Aaron Spruytte, de winnaar bij de beloften. © Foto Coghe

Bij de Amateurs was er een dubbele reekszege van Patrick Carlier uit Kuurne, en in zelfde reeksen de tweede plaats voor Kristof Calus uit Heestert bij de Experten.

Kelly Debruyne uit Poperinge was voor de zevende maal dit seizoen de beste bij de Dames met dubbele reekszege. Bij de Nieuwelingen Open de tweede eindstek voor Izegemnaar Davy Vanderhaeghen. Bij de Nieuwelingen mx1/3 mocht Jamy Carron uit Tielt als winnaar op het hoogste schavotje en Lothar Desmet van café De Gilde in Pittem als tweede. Bij de lichte cavalerie, de Nieuwelingen mx2, kregen we een gedeelde tweede plaats voor Jarno Evaert uit Lendelede en Livay Bulik uit Roeselare.

De Beloften streden voor punten in het BK, hun tweede proef, en daarin bewees Aaron Spruytte uit Kortemark andermaal dat hij zeker en vast als de grote favoriet moet aanzien worden en opnieuw zwaar uitpakte met dubbele reekszege. Jens De Kegel uit Koekelare was de beste bij de Quads, hij stuurde zijn vierwieler naar een dubbele reekszege. Bij de Nationalen mx2 ook al een dubbele reekszege van Ooigemnaar Damon Tanghe, en bij de Inters Open B mocht Tim Vandriessche uit Menen ook weer op het hoogste schavotje als eindwinnaar na zijn reekszege en tweede plaats.

Tot slot van zowel het eerste als het tweede wedstrijdgedeelte komen de Zijspannen spanning en spektakel bieden. Daarin zegevierden in beide reeksen Yens Delmotte – Tom Verbrugghe, de jongens uit Kachtem en Meulebeke behaalden hun eerste eindzege dit seizoen en tweede podiumplaats in groep A. Vooral de eerste reeks demonstreerden zij hun goede vorm en doorzettingsvermogen. Nadat zij kort na de start in de eerste reeks in de derde bocht in derde stelling, opgehouden werden door een geblokkeerde tweede zijspan op dat ogenblijk, teruggewezen werden naar de zevende plaats lieten zij een beresterke remonte noteren, en rukten op naar de kop van de wedstrijd op een halve ronde van het einde.

(GA – foto Coghe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.