Marino Vanhoenacker neemt afscheid van zijn team

De triatleet uit Jabbeke nam zondag binnen het Pewag Racing Team deel aan zijn laatste wedstrijd. In Colombia werd hij zesde PRO tijdens de Ironman 70.3 van Cartagena.

© (Foto Belga)

Het parcours bestond uit een zwemtocht van 1,9 km, een fietsparcours van 90 km en een hardloopwedstrijd over de halve marathon (21,1 km).

Marino Vanhoenacker (42) kwam na ruim 25 minuten als zevende uit het water op 47 seconden van Kevin Collington. Tijdens het fietsen kon Bink drie plaatsen opschuiven en kwam hij bij de tweede wissel als vierde door op vijf en een halve minuut van koploper Tim Rea. Tijdens het lopen verloor Vanhoenacker opnieuw wat ruimte en eindigde hij uiteindelijk als zevende op 1.500 deelnemers en als zesde PRO. De winst was voor de Braziliaan Paulo Robert Maciel in 3:55’29”. Marino finishte in 4:05’37”.

Na vijf succesvolle jaren zullen Vanhoenacker en het Pewag Racing Team nu elk een eigen weg inslaan. “We danken Marino voor een prachtige tijd, uitstekende momenten en vele overwinningen die hij bij ons team kon realiseren”, klinkt het bij de Oostenrijkse club.

(ACR – Foto VDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.