Marigje Degrande uit Lichtervelde is wereldkampioen schaken

Volle concentratie bij Marigje Degrande. © gf
Redactie KW

Marigje Degrande (29) uit Lichtervelde werd tijdens de FIDE World Amateur Chess Championship 2021 in Griekenland gedeeld eerste in het eindklassement. Als eerste vrouw in het klassement werd zij tot wereldkampioene gekroond

Tevens kreeg Marigje van de FIDE de prestigieuze titel van Women Fide Master (WFM). FIDE staat voor Federeation International Des Echecs en is de internationale wereldschaakbond.

Marigje, reeds vele jaren lid van de Koninklijke Brugse Schaakkring, won in het verleden reeds meermaals het Belgisch kampioenschap dames schaken. Ze werd driemaal opeenvolgend winnaar van het BK schaken in de categorie dames in 2006, 2007 en 2008. En ze werd gedeeld eerste in de categorie U14 dames van het kampioenschap van de Europese Unie in Oostenrijk.

Marigje nam tevens deel aan verschillende Europese en wereldkampioenschappen, met nu dus een wereldtitel U2000 voor dames na een score van 7,5/9 in het FIDE Wereldkampioenschap schaken voor amateurs en gedeeld eerste in de categorie Open. Dit leverde haar de WFM-titel op. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier