Mannen Rugby Roeselare zijn andermaal aan sterk seizoen bezig: “Doorstroming vanuit eigen jeugd”

De heren van Rugby RSL met boven v.l.n.r.: Lucas Dewilde, Nick Vanaalst, Laurent Wallyn, Frederik Engels, Sander Verbeke, Michiel Willaert, Charly Brolet, Mees Sandra, Quinten Goethals, Robbert Bossuyt, Dimitri Cornelis, Robbe Vandekerkhove, Koen Claus, Pieter Vanysacker, Tuur Belloy, Gilles Goemaere, Brecht Vanhulle en Stijn Vanneste. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Rugby Roeselare mocht onlangs zes kaarsjes uitblazen en is uitgegroeid tot een mooie club met 110 leden. Steeds meer jeugd en ook dames vinden hun weg naar Rugby RSL. Intussen blijft ook de herenploeg het goed doen.

“Hoewel iedereen heeft afgezien tijdens de coronaperiode, hebben wij dit als club goed doorstaan. Na zes jaar hard werk gaat het uitstekend met de club. We zijn klaar om te pieken”, klinkt het bij secretaris en oprichter Jeroen Soenen. “Precies zes jaar geleden organiseerden we een eerste kennismaking voor 40 man. Intussen zijn we één tot zelfs twee generaties verder en tellen we om en bij de 110 leden.”

Rugby Roeselare heeft intussen vijf jeugdploegen, een heel enthousiast damesteam en een stevige mannenploeg. “Dit jaar hebben we trouwens voor het eerst ook doorstroming vanuit de eigen jeugd en daar zijn we heel trots op. We hebben sinds kort ook een ouderwerking, wat voor heel wat extra sociaal engagement zorgt. Ouders blijken sterke ambassadeurs van onze club en helpen ons op diverse manieren. Ook onze kantine met zicht op het speelveld levert een mooie bijdrage aan de sociale cohesie.”

Dromen van promotie

Ook sportief gaat het Rugby Roeselare voor de wind. “De mannen staan momenteel op de vierde plaats in de tweede regionale reeks. We claimen nu al enkele jaren een topdrieplaats. Ook dit seizoen mikken we weer resoluut op een plaatsje bij de eerste drie en op termijn dromen we van promotie. Vorig jaar zaten we daarvoor al op schema, maar toen gooide corona roet in het eten. Komend weekend geven we de mannen van Eeklo-Gent partij. We moeten punten pakken om onze ambities voor de topdrie waar te maken.”

De bestuursequipe van Rugby Roeselare bestaat uit voorzitter Gilles Goemaere, ondervoorzitter Frederik Engels, penningmeester Nick Bottu, bestuurder Jelle Depovere en dus secretaris Jeroen Soenen. “We zijn gestart vanaf nul: geen geld, geen veld, geen sponsors en geen spelers. Maar intussen staat er een stevig geheel op poten, waarbij we kunnen rekenen op het engagement van (ex-)leden, ouders en enthousiaste sympathisanten. We hebben ook een gedreven en goed spelend damesteam waar we bijzonder trots op zijn. Ze rijgen de zeges aan elkaar. Onze club heeft een stevig fundament en dat geeft veel voldoening.”

“We zijn ook blijvend op zoek naar extra spelers en speelsters. Rugby is een sport waar de waarden respect, fairplay en vriendschap centraal staan. Slank, gespierd, groot, klein… Iedereen is bij ons welkom en we hebben iedereen nodig.” Rugby krijgt soms het label van een gevaarlijke, ruwe sport te zijn. “Maar dat is het echt niet”, countert Jeroen. “De tijd dat we in de modder lagen te ploeteren, is al lang voorbij. Rugby is een contactsport en dat contact vereist dan ook techniek. Wij leren de nodige technieken aan om de tegenstander veilig en correct het hoofd te bieden. En met succes: we hebben weinig uitval door blessures.”

“Mensen komen vooral bij ons terecht via mond-tot-mondreclame, onze website, maar ook via sociale media, waar we ruim 3.000 volgers hebben. De jeugd maakt trouwens dikwijls via schoolinitiaties kennis met onze club. Geïnteresseerden zijn altijd welkom en zullen een uitgebreid begeleidingstraject krijgen. De eerste vijf trainingen mogen ze trouwens gratis mét verzekering meevolgen”, besluit de 46-jarige Roeselarenaar.

Alle info via www.rugbyrsl.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.