https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Lustige Dravers organiseren weer hun paardenkoers in Dadizele

Het Paardenkoersbestuur Dadizele staand : Patrick Dumoulin, Dirk Cardoen, Frans Leenknecht, Luc Breyne, Geert Vandenbulcke, Francky Dejonghe en Willy Callewaert (JS-foto JS) zittend : Arthur Vanneste, Werner Cauwelier, Frank Dejonckheere, Germain Vinckier © jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Na een coronaonderbreking van een jaar zijn de Lustige Dravers, het comité dat instaat voor de paardenkoers in Dadizele, heel tevreden dat ze weer hun evenement kunnen organiseren. De paardenkoers vindt aanstaande maandag 13 september plaats op de bekende locatie aan de Waterstraat.

Liefhebbers van de paardensport beleefden het voorbije anderhalf jaar geen leuke tijden. De paardenkoers in Slypskapelle werd tot twee keer toe afgelast door de coronacrisis en ook de wedstrijd in Dadizele werd vorig jaar om dezelfde reden geannuleerd.

Lang gewacht

De Lustige Dravers hebben echter goed nieuws. Op kermismaandag 13 september heeft de 38ste editie van de paardenkoers in Dadizele plaats. Vanaf 15 uur zullen er wedstrijden te zien zijn op het vertrouwde parcours aan de Waterstraat.

“We vliegen er vol goede moed weer in. We hebben lang gewacht vooraleer we beslist hebben om ons evenement te laten doorgaan. We wilden graag de nieuwste coronamaatregelen afwachten. Op korte tijd is het gelukt om alle nodige voorbereidingen te treffen om de paardenkoers te laten doorgaan”, aldus Franck Dejonckheere, voorzitter van de Lustige Dravers.

Veel inschrijvingen

De inschrijvingen voor de paardenkoers liepen heel vlot binnen. “Je merkt dat de menners staan te popelen om weer deel te nemen aan dergelijke kermiskoersen. We zijn een van de eerste dergelijke evenementen dat weer plaatsvindt. We hopen dan ook dat de aanwezigen volop zullen genieten van de paardensport.”

Het bestuur van de Lustige Dravers hoopt zo’n driehonderd paardenliefhebbers te mogen verwelkomen aan de Waterstraat. “De wedstrijd vindt plaats op dezelfde locatie als anders. In totaal zijn er een tiental reeksen. Er zijn zeven reeksen voor grote paarden en drie reeksen voor pony’s. De finale wordt omstreeks 19.30 uur gelopen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.