Losene Keita, vriend van Miss België Kedist Deltour, is wereldkampioen in MMA

Losene Keita samen met Miss België Kedist Deltour vlak na zijn kamp om de wereldtitel. © gf
Redactie KW

Losene Keita (23) uit Harelbeke heeft zich zondagavond tot wereldkampioen gekroond in de MMA, de Mixed Martial Arts, een ultieme vechtsport die ook wel bekend staat als kooivechten. Losene is ondertussen bijna twee jaar samen met de huidige Miss België Kedist Deltour.

Losene Keita, met als bijnaam The Black Panther, is lid van de Lamiro Fight Club in Oudenaarde en is zo’n twee jaar professioneel met MMA bezig in de World Fighting League (WFL). Na het wereldberoemde UFC en Bellator het derde niveau in de MMA. Voorheen was hij voetballer bij Stasegem, Komen en Zwevegem.

Zondag won hij in Nederland in de MMA zijn zesde profkamp in de WFL, goed voor de wereldtitel tegen Bartosz Gorczyca. Die kwam aantreden in de plaats van Maarten Wouters die voor de titelkamp forfait gaf.

Losene zijn wereldtitel is een bekroning voor zijn vele en harde werk dat hij in de sport steekt. Zijn vriendin, Miss België Kedist Deltour, liet via de sociale media weten bijzonder trots te zijn op haar vriend. Het is een titel die ook deuren opent, want als winnaar krijgt de West-Vlaming, wiens familie in Harelbeke woont, een contract in de Verenigde Staten, wat goed kan zijn voor een tiental kampen, plus diverse trainingsstages. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.