Loes Hubrecht neemt deel aan EK rugby in Portugal

Loes Hubrecht kijkt uit naar haar eerste groot rugbytornooi: “Ik zie kansen voor ons team op het EK.”© foto Alain Vanden Bossche
Loes Hubrecht kijkt uit naar haar eerste groot rugbytornooi: “Ik zie kansen voor ons team op het EK.”© foto Alain Vanden Bossche
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Nadat ze eerder al internationale wedstrijden afwerkte met het bobsleeteam, komt Loes Hubrecht (27) straks in actie op het EK rugby in Lissabon. De sportieve Roeselaarse speelt er haar eerste groot tornooi met het nationale team. “Sommige landen mikken wellicht voluit op het olympisch kwalificatietornooi, dus zie ik kansen voor ons team op het Europees kampioenschap.”

Loes Hubrecht (27) startte haar sportieve carrière als jeugdatlete bij KAVR, waar ze zich specialiseerde in polsstokspringen. Daarna koos ze voor de bobslee, met het WK van 2016 in Innsbruck als hoogtepunt. En nu neemt ze met de nationale ploeg deel aan het EK… rugby. De sportieve duizendpoot in Loes Hubrecht, net 27 jaar geworden, gaat dan ook geen uitdaging uit de weg.

EK in Portugal

“We zijn afgelopen zondag vertrokken naar Faro, waar er eerst nog een vijfdaagse stage plaatsvond. Die stage sloten we af met mijn 27ste verjaardag, heerlijk in de zon”, glundert Loes Hubrecht. “Dit weekend vindt vervolgens het eerste deel van het EK plaats in Lissabon. Eind juni is er dan nog een tweede deel in Moskou. Die twee tornooien worden bij elkaar opgeteld om tot een eindstand te komen. Normaal is er ook nog een derde luik, maar dat is geschrapt door de coronacrisis. Eigenlijk voelt het nu al onwennig aan. We speelden eerder al een oefentornooi in Duitsland, nu gaan we in een maand naar Portugal en Rusland. Hoewel het allemaal nog volgens de coronamaatregelen verloopt, lijkt het normale leven toch een beetje terug te keren. Eindelijk!”

“De selectie voor het EK ging gepaard met een vreugdedansje”

Een concrete doelstelling durft Loes niet voorop te stellen voor het EK. Ze is dan ook aan haar eerste groot tornooi toe met de nationale ploeg. Toch is het volgens haar een uitgelezen kans om goed te scoren. “Voor mij persoonlijk is het al heel fijn om erbij te zijn, voor de eerste keer op een tornooi van dit niveau. De selectie ging toch wel gepaard met een vreugdedansje! Ik zie ook wel kansen voor onze ploeg. Kort na het EK is er namelijk ook nog een kwalificatietornooi voor de Olympische Spelen, waarvoor wij niet geplaatst zijn. Het zou dus kunnen dat sommige landen geen risico willen nemen en niet op volle sterkte op het EK verschijnen. En zelfs als dat wel zo zou zijn, we hebben met onze ploeg ook een grote stap vooruit gezet.”

Lector in Howest

Dat sport uitermate belangrijk is voor Loes mag je gerust een understatement noemen. Met bobslee en rugby beoefende ze al twee verschillende sporten op hoog niveau, ze is lesgeefster in crossfit én sinds kort ook lector ‘Sport en Bewegen’ in Howest Brugge. “Je kan inderdaad wel stellen dat heel mijn leven in teken van sport staat”, bevestigt de Roeselaarse. “Nadat ik stopte met het bobsleeteam, wou ik sowieso op hoog niveau blijven sporten. Daarom trok ik meteen naar de sterke rugbyclub in Dendermonde, waar de sport veel populairder is dan bij ons. Eigenlijk doe ik alle sporten graag, zo speel ik ook soms padel om mee te zijn met de hype.” (lacht)

“Sinds kort ben ik inderdaad ook aan de slag bij Howest Brugge, waarbij mijn sportieve achtergrond uiteraard een grote troef was. Het is de ideale manier om mijn passie voor sport en kennis te delen. Een sportieve levensstijl stimuleren is dan ook de hoofddoelstelling van de richting, die vooral bedoeld is voor mensen die aan de slag willen als sportcoach of medewerker in de sportsector. Die doelstelling past uiteraard perfect bij mijn eigen visie. Zolang ik actief was in het bobsleeën, was het moeilijk om een vaste job aan te nemen, door de vele buitenlandse wedstrijden. Ik ben blij dat ik nu wel deze kans kon grijpen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier