Lebad1G houdt derde plaats vast na play-offmanche in Kortrijk

Redactie KW

Vandaag nam badmintonclub Lebad het in de play-offs op tegen BAD79 en W&L1G. Met nog een manche te gaan, staan ze nog altijd op de derde plek.

“Deze voormiddag wonnen we met 7-1 van onze dichte concurrent BAD79. Tegen W&L was het spannender. Toen we voor het laatste onderdeel, het gemengd dubbel, nog gelijkstonden, kozen we ervoor om een risico te nemen. We wilden onze sterkste spelers tegen hun sterkste spelers laten uitkomen en onze minste tegen hun mindere spelers. We gingen resoluut voor de 5-3 zodat we op de twee plaats in klassement zouden terechtkomen maar jammergenoeg moeten we tevreden zijn met een 4-4 en dus de derde plek”, vertelt begeleider van het eerste team Christoph Vanneste uit Kortrijk.

Vooraf had Lebad getekend om op het einde van het seizoen derde te staan. “Maar wanneer je daar dan staat, wil je natuurlijk meer”, aldus Vanneste. “Drie jaar geleden werden we kampioen maar we zijn een aantal spelers kwijtgeraakt. Ondertussen zijn er twee Nederlandse spelers bijgekomen. Er zit zeker nog evolutie in het team.”

(AHB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.