Lebad 1G hoopt op knalprestatie: “Eerste waardemeter voor play-downs”

De eerste ploeg van Lebad. Heren v.l.n.r.: trainer Bart Verlinde, Gertjan Devaere, Bert Vandorpe en trainer/ploegkapitein Jeroen Catry. Dames v.l.n.r.: Lotte Derudder, Jade Blondeel en Siebelijn De Sutter. Steffi Van de Vel, Sam Van Den Broeck en Senne Houthoofd ontbreken op de foto. (GF)
Redactie KW

Lebad 1G is komend weekend de gastheer voor de tweede manche in eerste nationale. De Heulse badmintonclub wil in de Lange Munte in Kortrijk eindelijk van de nul af.

De eerste manche in Edegem was voor Lebad 1G geen succes. Zowel tegen DZ99 als Hebad verloor het met 5-3-cijfers. “En toch kennen we een goede competitiestart”, verrast speelster Jade Blondeel (19). “Vorig seizoen verloren we soms matchen met 7-1, terwijl het nu veel spannender is. We hebben een grotere spelerskern. Daardoor beginnen we een pak frisser aan de wedstrijden. Alleen dat tikkeltje geluk ontbreekt nog. Maar vooraf was de ambitie het behoud en daar geloven we nog in. Met Hebad en DZ99 troffen we al de nummers twee en drie in de stand. Nu wachten er meer tegenstanders van ons niveau.”

Die tegenstrevers zijn Pluimplukkers en Olve. Zij, en de rest van de teams in eerste nationale, maken zondag de verplaatsing naar de Lange Munte in Kortrijk. “Promovendus Olve is een haalbare kaart. Wij hebben meer ervaring en dat moeten we zondag uitspelen. Ook tegen Pluimplukkers maken we een goede kans. In het verleden wonnen we al tegen dat team.”

Eerste waardemeter

Dat Lebad 1G voor eigen volk speelt, ziet Jade als een groot voordeel. “Er zullen veel supporters aanwezig zijn, dan kan je als ploeg altijd iets meer. Iedereen is gebrand op een topprestatie en beseft het belang van de twee wedstrijden. Zondag kan een eerste waardemeter worden voor de play-downs. De kans is groot dat we Pluimplukkers en Olve dan opnieuw tegenkomen.”

Over haar eigen seizoen is Jade matig tevreden. “Mijn dubbelspelen met Steffi en Lotte waren niet goed. We verloren kansloos beide partijen. Het gemengd dubbel is een heel ander verhaal. Daarin speel ik net zoals vorig seizoen vaak samen met Bert Vandorpe. Hij heeft veel ervaring en speelt al jaren op hoog niveau. Hopelijk trekken we zondag weer aan het langste eind.” (JDH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.