Badmintonclub Lebad uit Kortrijk ontving jongeren uit Italië en Ierland

© MV
Redactie KW

De jongeren van badmintonclub Lebad Kortrijk waren gastheer voor een dertigtal jeugdspelers uit Ierland en een tiental uit Italië in een internationaal tornooi. De Kortrijkse club organiseerde voor het eerst een dergelijk tornooi.

Jeugdverantwoordelijke Jonas Denys was medeorganisator. “De begeleiders uit Ierland en Italië vertelden ons dat zij al liefst in 31 verschillende landen hebben gespeeld. De twee landen hebben elkaar ontmoet op een tornooi in Malaga, en daar hebben ze dan beslist om samen te werken en Europa rond te trekken. Ze contacteerden ook de Stad Kortrijk. Die hebben ons dan een voorstel overgemaakt, waarop we graag zijn ingegaan. We zetten daar graag onze schouders onder. Een initiatief dat kan tellen: 60 jongeren laten badmintonnen, daar doe je het voor.”

“Het was natuurlijk wel wat aftasten in het begin, het is voor ons ook de eerste keer dat we iets dergelijks realiseren. Er waren verscheidene leeftijdsgroepen en in verschillende niveaus. Maar we kregen het wel rond. Het initiatief durf ik geslaagd heten. In de voormiddag hebben we dus gebadmintond, ‘s middags een broodjesmaaltijd genuttigd en in de namiddag kwam er wat ontspanning aan te pas. We zijn met zijn allen na een korte rondleiding in onze stad, naar de bowling getrokken. Leuk als teambuilding, ideaal voor onze jeugd.”

Badmintonclub Lebad uit Kortrijk ontving jongeren uit Italië en Ierland
© MV

Jelle Holvoet zat er ontspannen bij. “Ik speel al vijf jaar badminton. Het is een heel leuke sport. Ik doe het supergraag. Ik woon momenteel wel in Brakel en speel ook daar badminton. Mijn papa is hier jeugdtrainer (Tom Holvoet red.) en dus speel ik ook in deze club. Ik heb ook al wel competitie gespeeld, maar tornooien als dit, dat is ‘keiveel’ leuker. Sommige buitenlandse mensen versta je niet goed, maar het is wel plezant, en ik hoor ze graag bezig”.

Badmintonclub Lebad uit Kortrijk ontving jongeren uit Italië en Ierland
© MV

Milla Buyck is van dezelfde lichting van Jelle. Ook zij is al 5 jaar bezig met haar sport. “Ik ben nu elf jaar en ben begonnen met badminton toen ik in het tweede leerjaar zat. Ik ben dit jaar pas begonnen met competitie. Ik speelde in de vijfdes. We zijn met de ploeg gewonnen en schuiven nu op naar de vierdes. Ik vind het zeer leuk dat er zo eens vreemde mensen komen badmintonnen, want ik heb nog nooit tegen hen gespeeld en dat is plezant. We spelen eigenlijk bijna Europees.” (lacht)

Toen de twee jongeren bedankt werden voor het gesprekje was een vriendelijk en spontaan “graag gedaan” te horen. Bij Lebad draagt men zichtbaar ook zorg voor het opvoedend aspect van hun jeugd.

(MVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.