LC Café is tijdelijke kroeg in hangar tijdens rally in Dranouter

© Foto EF
Redactie KW

Dit weekend staat de rallysprint van de Monteberg in Dranouter op het programma. Een hoogtepunt voor de rallyfans, maar ook voor Chris Luyssen die in de hangar van zijn bouwbedrijf een gelegenheidscafé opent.

“Drie keer per jaar open ik in mijn hangar een café”, vertelt hij. “Het café wordt dit weekend ook de ruimte waar Nico Denys en Frank Ghillebert, deelnemers aan de Rallysprint van de Monteberg, de service van hun wagen zullen doen. De Renault Clio zal dus op geregelde tijdstippen het café binnenrijden en dat zal de klanten zeker plezieren.”

Naast een rallyliefhebber is de bouwaannemer ook een groot wielerliefhebber. “Ik was een stille fan van Frank Vandenbroucke en heb nu nog altijd goede contacten met zijn moeder. Zij schonk mij onder meer alle souvenirs die bij haar in het café waren opgehangen. Op zijn trui van Belgisch kampioen bij de juniores na. Maar straks komt die ook hier in het VDB-hoekje te hangen.”

In zijn café serveert Chris voorlopig de frisse pint nog niet van de tap. “Een echte bierliefhebber drinkt even graag uit het flesje. En voor de vrouwen serveer ik met plezier een glas witte wijn. Voor iedereen zijn er de hardgekookte eieren in het mandje op de toog. Met wat selderzout erbij smaakt een pint achteraf nog zoveel beter.”

(MD)