Laurena Van Leeuwen en Lode D’Hollander pakken goud op BK Rope Skipping

Redactie KW

Het voorbije weekend vond het BK-Masters plaats in Oostende.


De Belgische top van de Rope Skipping verzamelde zich zondag in Oostende, in de Mister-V Arena. Het Belgische niveau is tevens wereldniveau. De spanning was te snijden. De ochtend werd ingezet met de beloften (12j – 14j). Daarna mochten de Fun 25 (afzonderlijke categorie) zich op het wedstrijdveld begeven. De 15+ sloten de dag af.

De organisatie van dit BK was in handen van TK WIK Oostende i.s.m. BRSF Vlaanderen vzw. De skippers haalden hun beste staaltje techniek, uithouding en doorzettingsvermogen naar boven en sprongen zich een weg naar de medailles.

Er hing ook een selectie aan vast voor het EK Rope Skipping dat in de zomer van 2015 zal plaats vinden in Duitsland (Idar-öberstein). De eerste 4 overall en de beste per onderdeel van de 15+ hebben een ticket binnen voor dit EK 2015. Voor de beloften is dit voor het Youth Tournament. De nieuwe Red Ropes Belgium zijn gekend.

Ook een delegatie uit Denemarken vervoegde zich tot bij onze skippers. Het Belgisch jurysysteem is identiek aan het Jurysysteem van Fisac (wereldniveau), hierdoor is het voor deze delegatie mooi mee genomen om deel te nemen aan de Belgische competitie.

Keanu Rau van RS Oostende behaalde overall een derde plaats in de categorie beloften, terwijl debutante Eline Delanghe (+15) goud won in de discipline 3 minuten Speed.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.