Kuurne neemt nieuw beachvolleybalterrein in gebruik

Het nieuwe beachvolleybalterrein kan door iedereen gereserveerd worden.© BRU
Het nieuwe beachvolleybalterrein kan door iedereen gereserveerd worden.© BRU
Redactie KW

Tim Verstraete en Felice Vanassche, twee volleybaltalenten uit Kuurne, mochten vrijdagavond 2 juli officieel het nieuwe permanente beachvolleybalterrein ter hoogte van het zwembad openen.

Het beachvolleybalterrein vormt een mooie verrijking van het sportaanbod in Kuurne en zal zowel voor profs, liefhebbers en amateurs ter beschikking zijn. “Door corona nam de interesse in buitensporten sterk toe”, vertelt schepen van Sport Jan Deprez.

“Veel sporters vonden zo hun weg naar padel en beachvolley. Voor ons het sein om uit te kijken waar wij een permanent beachvolleybalterrein konden inplanten. Aangezien op de parking ter hoogte van het zwembad nauwelijks auto’s geparkeerd staan, leek ons ideaal om een gedeelte ervan om te vormen tot een permanent omheind beachvolleybalterrein.”

Graffitikunstwerk

Aan het nieuwe beachvolleybalterrein hangt een prijskaartje van 28.000 euro. Het terrein bevat 125 m³ gewassen wit zand. Ook de onmiddellijke omgeving rond het nieuwe beachvolleybalveld werd opgesmukt door Kuurns graffitikunstenaar David Duits.

Zijn meesterwerk op de zwembadgevel, dat bijna af is en een lengte heeft van 30 meter op 5 meter, weerspiegelt de beleving op het Kuurnse sportpark. Het werk is zo ontworpen dat het opgaat in de omgeving van Hoeve Vande Walle en de natuur van het sportpark.

Kuurnse inwoners kunnen het beachvolleybalterrein reserveren via de website kuurne.kwandoo.com vanaf maandag 5 juli. Een uurtje het terrein afhuren, kost 6 euro. Tijdens de wintermaanden zal het terrein overdekt worden met een zeil. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier