Kurt Deklerck grijpt 26ste Belgische snookertitel: “Mijn ervaring in dit spel trok me over de streep”

Kurt Deklerck behaalde in Lochristi op het BK zijn 26ste snookertitel op rij. (GF)
Redactie KW

Kurt Deklerck heeft zijn 26ste nationale titel in snooker op zak. De finale tegen Patrick Puttemans uit Leuven was bijzonder spannend. De Bruggeling stond 2-1 in het krijt in een race naar 3, maar slaagde erin om terug te knokken en de wedstrijd te winnen.

De snookerfinale voor rolstoelatleten met Bruggeling Kurt Deklerck kwam er na een eerdere kwalificatieronde en had zaterdag plaats in de Pomerans in Lochristi. Patrick Puttemans, de tegenstander van Kurt, bereikte voor de derde keer de finale. Het verliezen van twee spelen op de zwarte bal toont aan hoe intens de strijd was tussen de twee rolstoelspelers. Het is duidelijk dat Puttemans Deklerck tot het uiterste heeft gedreven en een waardige tegenstander was. “Ik wil Patrick dan ook feliciteren met zijn geleverde spel”, zegt de 57-jarige kampioen. “Dank ook aan de organisatie BBSA-Snooker alsook aan referee Koen Robaey om opnieuw deze zware finale te leiden.”

Zware wedstrijd

Gemakkelijk ging het dus niet voor de veelvoudige kampioen. Hij won de eerste frame met 61-21, maar Puttemans zette daar een 41-49 en een 43-50 tegenover. De Bruggeling vocht terug en won met 3-2 in de frames na een 64-10 en 88-32. Het is voor hem de 26ste titel op rij. “Het heeft mij veel energie gekost. Het was zwaar. Mijn tegenstander speelde zeer goed, maar mijn ervaring trok mij over de streep.”

Anja Vandenbussche

Voor Kurt Deklerck is het in snooker, pool en de hoogste break samen zijn 292ste titel. Nog op het Belgisch kampioenschap BBSA speelde Anja Vandenbussche van Serena Middelkerke op Pinksteren de finale bij de dames. Ze verloor tegen meervoudig kampioen en favoriet Wendy Jans nadat ze eerder in de halve finale de Brugse Caty Dehaene (Snookerpalace) had uitgeschakeld. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier