Kortrijk Warriors cricketclub krijgt extra trainingsfaciliteiten op Sportcampus Lange Munte

De club investeerde ook enkele maanden geleden in trainingsnetten binnen de sportschuur op KVK Jeugdacademie zodat leden in de winter indoor kunnen trainen © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Met al 120 actieve leden blijft de Kortrijk Warriors cricketclub groeien, daar hoort een nieuwe cricketinfrastructuur bij. Op Sportcampus Lange Munte staan vanaf nu twee cricketkooien die het mogelijk maken om de worpen en slagen te oefenen. “Topspelers zochten afgelopen jaren andere oorden op omwille van beperkte faciliteiten. Zij zijn dankzij de extra trainingsfaciliteiten teruggekomen”, zegt voorzitter Addnaan Diwan Ali.

Sinds 2020 is Sportcampus Lange Munte de thuisbasis van Kortrijk Warriors cricketclub. Het begon allemaal toen op vraag van de club een cricketpitch geplaatst werd op de eerder aangelegde kunstgrasvelden. Om de doorgroei van de club te verzekeren was er echter nood aan extra trainingsfaciliteiten. Eerst werd gedacht aan een extra oefenterrein, maar uiteindelijk viel de keuze op cricketkooien. “We hopen 150 leden te halen tegen het einde van het seizoen”, aldus Addnaan. “We willen de balsport, met zijn oorsprong in West-Vlaanderen, terug naar huis brengen. We zien potentieel in onze spelers. Zelfs zes van onze dames werden geselecteerd voor Belgische ploeg.”

Zes dames van Kortrijk Warriors cricketclub werden geselecteerd voor Belgische ploeg
Zes dames van Kortrijk Warriors cricketclub werden geselecteerd voor Belgische ploeg © Kortrijk Warriors cricketclub

Bij het afsluiten van de gebruiksovereenkomst voor organisatie van Alcatraz en Kamping Kitsch op de site voor de komende zes jaar, engageerden de organisatoren zich om jaarlijks een bedrag te storten aan de stad dat gebruikt kon worden voor de uitbouw van de outdoor sportinfrastructuur. Dit bedrag werd gebruikt om 1 van de 2 cricketpitches aan te kopen. De club zelf investeerde in de tweede pitch. Het stadsbestuur betaalt 70.000 euro voor de installatie van de kooien.

“Cricket is voornamelijk populair in de landen van het Britse Gemenebest. Het is de op een na populairste sport ter wereld, alleen voetbal is populairder. Met deze nieuwe specifieke sportinfrastructuur ontwikkelt Sportcampus Lange Munte zich verder tot een multisportsite. Ongetwijfeld zal cricket, minder bekend in onze regio, vele harten veroveren en ook jonge sporters enthousiasmeren”, aldus Wouter Allijns, schepen voor Sport.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier