Koninklijke Roeivereniging Brugge wint eigen Bruges Challenge Cup

Een team van KR Brugge wint de Bruges Challenge Cup. © ACR
Redactie KW

KR Brugge bestaat 150 jaar en dat werd zaterdag nabij het clubhuis aan het Waggelwater uitvoerig gevierd met onder andere verschillende regatta’s. Naast de Bruges Challenge Cup was er op het kanaal Brugge- Oostende ook roeien voor bedrijven en een jeugdduatlon.

In 1869 organiseerde KRB voor de eerste maal een feestelijke roeiregatta in Brugge. Veel beweging en actie op en rond het water, kleurrijke wimpels, zonnehoeden, picknick op het gras. Je kon het zaterdag bij ideaal zomerweer opnieuw beleven.

Naar aanleiding van het jubileum en het 150-jarige bestaan werden er de ganse dag doorlopend regatta’s in drie verschillende, sportieve onderdelen georganiseerd. Zo was er een duatlon voor junioren. Een echte KRB-klassieker waarin jongens en meisjes van 12 tot 14 jaar in een wedstrijd moesten roeien en hardlopen.

Er was ook de Corporate Challenge Cup, met twaalf teams van negen bedrijven uit de Brugse regio. Elk team bestond uit vier roeiers, waarbij de leeftijd of het geslacht geen rol speelde. De enige voorwaarde was dat ze niet bij een roeiclub aangesloten waren en dat ze die sport voordien nog niet hadden beoefend. De deelnemende bedrijven vertrokken met twee boten in een nek-aan-nek race tegen de tijd voor een tocht van twee kilometer. Het resultaat bepaalde de tweede heat en tegen wie ze het moesten opnemen. Zo kwam men in een finale waarin de twee sterkste boten het tegen elkaar opnamen. Het bedrijf Logflow uit Loppem had de snelste ploeg. Zij versloegen onder leiding van coach Caroline Goethals van KRB het bedrijf TE Connectivity uit Oostkamp en Pattyn Packing Lines uit Brugge.

In de namiddag was er ook de Bruges Challenge Cup, een uitzonderlijke wedstrijd om de meest veelzijdige roeiverenigingen van ons land te ontdekken. De deelnemers startten met een houten, oude skiff. Daarna gingen ze het water op in een moderne, wedstrijdskiff, roeiden ze in dubbel, in vier en in een acht. Een team van KRB toonde zich sterker dan KR Sport Gent.

Opvallend: in de Brugse acht zat naast enkele jongeren ook Marie-Anne Vandermoere (52) als gewezen Olympisch roeister. Zij assisteerde in de boot haar zoon Bram Van Acker. “De jongens zijn er voluit voor gegaan”, vindt ze. “De acht heeft de doorslag gegeven, ook al omdat zij eind september in die discipline Belgisch kampioen willen worden. Ze hebben er een heel jaar hard voor gewerkt. Het zou mooi zijn mochten ze die titel behalen. Tibo Vyvey, de voorbije week actief op het WK, zal tevens deel uitmaken van die acht. Pierre De Loof laat ze zich jammerlijk verontschuldigen.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier