Kenneth Vandendriessche wint Powerman Holland en pakt Europese titel

Kenneth Vandendriessche pakte in Horst aan de Maas de zege in de Powerman Holland, meteen goed voor zijn eerste Europese titel bij de elites op de lange afstand.


De Ruddervoordenaar koos samen met Rob Woestenborghs voor de aanval. Woestenborghs pakte brons achter de verrassende Pool Daniel Formela.

In het eerste lopen ging Vandendriessche er snel vandoor met Anthony Leduey. De Franse ex-Europese kampioen moest na twee ronden afhaken. Rob Woestenborghs zag het gevaar en sloot aan bij Kenneth. De twee Belgen wisselden met kleine voorsprong op een compacte achtervolgende groep.

Na 40 km fietsen kwamen een paar achtervolgers aansluiten. “Voor mij het sein om wat rustiger aan te doen en mijn krachten te sparen”, aldus Kenneth. “Tot dan hadden Rob en ik het tempo hoog gehouden. Ik rekende op een snelle tweede run en dat lukte perfect. Rob had me vooraf wat zitten plagen door mij de favorietenrol toe te schuiven, maar dat zorgde niet echt voor stress. Bovendien lijken mijn maagproblemen nu echt verleden tijd. Het werd tijd dat het er eens uit kwam.”

(DM – foto DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.