Julia Donck (KAVR) uit Roeselare kijkt ambitieus naar de toekomst: “Bekende topatleet worden”

Julia Donck wil graag een bekende topatlete worden. (foto FD)
Redactie KW

Tijdens de zomer van 2018 trok de 11-jarige Julia Donck op aanraden van wielrenner Ward Vander Meiren, zelf ooit ook begenadigd jeugdatleet, naar de jeugdtrainingen van Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare op het stedelijk sportstadion in Roeselare.

“Mijn ouders zijn ook allebei sportief”, opent Julia Donck (11) haar verhaal. “Papa speelde voetbal en mama speelde volleybal en tennis. Ze houden ook allebei van recreatief lopen. Op aanraden van Ward, de vriend van mijn ouders, trokken wij met enkele klasgenootjes van de VBS De Zilverberg naar KAVR. We werden heel hartelijk ontvangen en voelden ons meteen thuis.”

“Er lopen op de club heel lieve mensen rond, die zich vrijwillig inzetten voor ons. Ik vind dat echt tof! Ik heb al aan enkele crossen deelgenomen, maar ik weet echt niet meer waar ik eindigde. Op een scholenveldloop van MOEV werd ik wel eens derde en mocht ik het podium beklimmen. Leuk, hoor!”

“Ik doe mijn uiterste best op de trainingen, want ik wil graag een bekende topatleet worden. Een medaille winnen op een Belgisch kampioenschap… dat moet fantastisch zijn. Weet je, ik heb samen met mijn mama eens deelgenomen aan een 10 kilometerloop en wie eindigde als eerste? Ik”, schatert Julia het uit.

Gevulde agenda

Ik kijk ook graag naar voetbal, net als mijn papa. Ik supporter voor Club Brugge en mijn sportidool is Clinton Mata. De beste verdediger van het land. Naast atletiek beoefenen en voetbal kijken ben ik ook verzot op hockey. Ik ben al een tijdje aangesloten bij de jeugd van de Roeselare Rangers. Daar kan ik mijn loopvermogen en snelheid ook goed gebruiken. Ik vind hockey een toffe ploegsport.”

“In het weekend trek ik naar de Scouts van Rumbeke, waar ik mij met mijn vrienden en vriendinnen kan uitleven en waar wij op een feestje wel eens uit de bol gaan op de muziek van Avicii. Je merkt: ik heb dus een goed gevulde agenda”, knipoogt Julia.

(FD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier