Joris Moeyaert en Elke Verleyen primus op Eilandloop in Harelbeke

© ELD
Redactie KW

Vrijdagavond stonden 109 lopers aan de start van de vijfde Eilandloop in Harelbeke. Dit was de zesde wedstrijd van het 33ste Harelbeekse Joggingcriterium. Joris Moeyaert en Elke Verleyen zegevierden op de 10,75 kilometer, Miro Verledens en Lien Vanhove op de 5,78 kilometer.

Op de langste afstand was Joris Moeyaert uit Langemark heer en meester. Bjorn Parmentier volgde halfweg op 15 seconden. Een bonus die Moeyaert nog wist uit te diepen tot 28 seconden aan de finish. Moeyaert eindigde in 40’37”, Parmentier in 41’15. Gilles Honoré vocht daarachter een stevig duel uit met Yves D’halluin. Honoré haalde het uiteindelijk in een langgerekte spurt voor de derde plaats in 42’37”. D’halluin strandde op 3 seconden.

Bij de dames was het de Izegemse Elke verleyen die oppermachtig was. Haar aankomsttijd van 50’40 was ruim zes minuten sneller dan Els Vermeulen die tweede werd in 57’02”. Fien Vandenbunder legde beslag op de derde plaats in 1u00’02.

Op de 5,78 kilometer kregen we een spannende ontknoping tussen de youngsters Milo Verledens en Damiano Vervaeke. Hulstenaar Verledens haalde het nipt in 25’00. Vervaeke werd een seconde later tweede. Tim Vandevelde mocht als derde mee het podium op in 21’44”.

Bij de dames ging Lien Vanhove net als vorige week in Hulste met de zegebloemen lopen. De atlete uit Deerlijk haalde het na een spannende strijd van Sylvie Christiaens in 25’00. Isabelle Boone werd knap derde in 25’45.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.