Jeugdcup van Triatlon Vlaanderen doet West-Vlaanderen aan

De triatlon van Ruddervoorde.© foto AC
De triatlon van Ruddervoorde.© foto AC
Redactie KW

De Vlaamse federatie brengt maar liefst tien verschillende wedstrijden waar de jeugd tussen 12 en 19 jaar van start kan gaan binnen hun leeftijdscategorie. Er zijn in onze provincie manches voorzien van de Jeugdcup in Izegem, Zuienkerke, Brugge en Ruddervoorde.

Jeugdatleten met een licentie van Triatlon Vlaanderen kunnen per wedstrijd punten verzamelen voor een individuele ranking, per leeftijdscategorie en per geslacht, met een huldiging van de laureaten op het einde van het seizoen. Een opname in de eindrangschikking gebeurt vanaf minstens vier wedstrijden.

De Jeugdcup voorziet tien manches. Vier daarvan zijn in West-Vlaanderen: Izegem op 13 mei in een organisatie van de plaatselijke triatlonclub (ITC), 21 augustus door BRO.GO in Zuienkerke, 5 september door het Triatlon Brugge Team (TBT) in Brugge en 3 oktober in Ruddervoorde in een organisatie van Duatlon Vereniging Baliebrugge (DVB).

COVID-19 spelbreker?

De andere zes wedstrijden hebben plaats in St-Laureins (23 mei), Kinrooi (4 juli), Wuustwezel (14 augustus), Sint-Niklaas (22 augustus), Viersel (28 augustus) en Hofstade (12 september).

Indien door bijvoorbeeld door de impact van corona alsnog minder dan drie wedstrijden kunnen plaatshebben, wordt er geen eindrangschikking opgemaakt of prijzen uitgedeeld.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.