https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jarne Duyck uit Ingelmunster gehavend naar WK judo voor junioren : “Geen last, maar ik zal mijn knie toch goed moeten intapen”

Judoka Jarne Duyck uit Ingelmunster neemt straks deel aan het WK junioren in Italië. (gf)
Redactie KW

Judoka Jarne Duyck (19) uit Ingelmunster werd geselecteerd om ons land te verdedigen op het WK voor junioren in het Italiaanse Olbia van 6 tot 10 oktober. Hij komt in actie in de categorie -81kg, zij het met een blessure aan de knie.

Het voorbije weekend was hij op stage in Straatsburg, waar hij tegenstanders uit onze buurlanden moest bekampen die hij zo goed als zeker in Italië zal treffen. De vierdaagse verliep echter niet zoals gewenst. “Ik had mijn knie licht geblesseerd en kreeg twee dagen rust.

De laatste twee dagen had ik geen last, maar dinsdag werd voor de zekerheid een scan genomen met als diagnose een scheurtje in de kruisband. Maar ik kan wel aan het WK deelnemen”, laat Jarne weten. “Ik zal mijn knie goed moeten intapen, zodat ik mijn been niet ten volle kan uitstrekken. Het zal voor wat hinder zorgen, maar het valt al bij al nog mee.”

Wereldkampioenschap

Jarne volgt de opleiding bio-ingenieur in Kortrijk en pendelt drie tot vier keer per week naar Antwerpen om binnen de federatie het trainingsprogramma van Matthias Casse te volgen. Als lid van judoclub Kawaishi maakte hij in 2020 de overstap van -73kg naar -81kg.

“Via de federatie liet ik een DEXA-scan nemen, ik woog 78kg en daar stelden ze voor om meteen de overstap naar die zwaardere gewichtsklasse te maken. Eigenlijk moet ik nog twee-drie kilogram bijkomen om voldoende kracht te hebben.”

De eerste keer in die categorie wierp op Europees niveau meteen vruchten af. “Mijn selectie is vooral te danken aan mijn derde plaats op de Europa Cup in Udine. Het brons kwam er door een goede voorbereiding op verschillende buitenlandse stages.”

Op het komende WK wordt Jarne samen met zes andere Belgen begeleid door Dirk Van Tichelt. “Dankzij zijn ervaring en omdat hij op dit moment mijn coach is, heb ik vooruitgang gemaakt. Dirk volgt ons goed op en maakt schema’s die ons moeten doen pieken op het WK. Daar heb ik vooral als doel om tevreden van de mat te stappen. Dit zal nog meer doorslag geven als ik er een medaille kan veroveren. Het belangrijkste is dat je er blijft in geloven. Ik ga steeds voor de medailles.”

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.