Izegemse dames openen met succes nieuw Belgisch triatlonseizoen

© gf
© gf
Redactie KW

Op zondag 13 juni heeft in Kortrijk de Caaap Triatlon Duatlon plaats. Diezelfde dag is er in Beernem de Kallemoeietriatlon, al wacht de organisatie daar nog steeds op een definitieve goedkeuring. Ondertussen werd het nieuwe triatlon- en duatlonseizoen tot grote tevredenheid van de atleten op gang geschoten met de Boerekreektriatlon in het Oost-Vlaamse Sint-Laureins.

De populaire Boerekreektriatlon had het voorbije weekend volledig coronaproof plaats en hiervoor moest de organisatie afstappen van het traditionele en een alternatief programma aanbieden, met een aquathlon op zaterdag en op zondag de eerste manche van de T3-Series, een regelmatigheidscriterium in ploegverband met maximum veertig teams aan de start.

In de damesdivisie ging de zege naar de triatletes van EFC-Joda-ITC uit Izegem, met de Oost-Vlaamse Katrien Maes, Nele Dequae (Helkijn) en Jonie Vanhoutte (Geluwe), samen met de nog niet helemaal herstelde Charlotte Deldaele (Kuurne). Zij versloegen na het zwemmen, lopen en fietsen in 1u07’12” favoriet Atriac Antwerpen (1u07’59”) met de uitgeweken West-Vlaamse Jolien Lewyllie.

Het Betopor No Limit Team uit Zwevegem eindigde als derde in 1u08’14” met Cato Cassiers, Lotte Vandekerckhove, Lise Deleersnyder, Hannelore Willem en Rhune Vansteenkiste.

In de herendivisie 1 won de thuisploeg SMO-Scott met de Bruggelingen Joris Basslé en Louis Naeyaert, Jasper Sabbe (Dadizele), Simon De Cuyper, Tim Van Hamme, Menno Koolhaas en Remco Verbelen.

Op zaterdag had een aquatlon plaats. Eerste werd Giani Vanden Broucke van het Triatlon Brugge Team. Als belofte was hij sneller dan zijn clubgenoot en senior Quinten Dewaele. Lotte Minnebo uit Assebroek, ook al iemand van TBT en nog geen 14 jaar, was het snelst bij de dames.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.