Ivan Kindt uit Oostrozebeke en Bram Naessens uit Wielsbeke zijn kampioen in rolstoeltennis

Bram Naessens behaalde na zes maanden rolstoeltennis zijn eerste prijs. © Gilles Deherand
Redactie KW

Het voorbije weekend had in de tennisclub van Thuin het Belgisch kampioenschap rolstoeltennis plaats. Ivan Kindt uit Oostrozebeke behaalde een nationale titel in het dubbelspel, Bram Naessens uit Wielsbeke deed dat in de reeks B.

Bram Naessens (41) won in de finale tegen Benoit Delmotte uit Moeskroen met 6/1 en 6/3 in de reeks B.

“Die reeks is vooral bedoeld voor nieuwelingen of starters, spelers die nog geen klassement hebben en voor mensen die net niet goed genoeg zijn om in de A-reeks te spelen”, weet de West-Vlaamse kampioen. “Velen blijven hangen in de B-reeks maar de jonge talenten schuiven na maximum twee jaar naar de A-reeks door.”

Tikkeltje voor op starters

Bram maakt tevens deel uit van de nationale ploeg AMP Football waarmee hij in september het EK speelde in Polen. ’s Zomers speelt hij valide tennis als lid van TC Hernieuwenburg in zijn woonplaats Wielsbeke. Voor het rolstoeltennis trekt hij naar TC Rumbeke.

“Ik doe ook mee aan tornooien, dus heb ik een tikkeltje voor op de starters die nog alles moeten leren of aan het leren zijn. Volgend jaar zijn er plannen om mij reeds bij de A-spelers onder te brengen, maar ik ben daar nog niet aan toe”, vindt Bram Naessens. “Na volgend seizoen zeker wel. Ik wil eerst nog meer ervaring opdoen. Ik speel pas een maand of zes en het BK was overigens nog maar mijn derde tornooi.”

Reeds meer ervaring

Ivan Kindt (links) werd kampioen in dubbel met Bernard Falaise.
Ivan Kindt (links) werd kampioen in dubbel met Bernard Falaise. © gf

Ivan Kindt (50) uit Oostrozebeke heeft reeds meer ervaring. Hij begon op 39-jarige leeftijd met rolstoeltennis en kon halfweg 2012 als een A-speler op internationaal niveau deelnemen aan het ITF 1 Belgian Open tornooi in Namen. Sindsdien probeert Ivan verschillende competitiewedstrijden te spelen, zoals criteriums in eigen land, tornooien in Nederland en ITF-tornooien in België of in een van onze buurlanden.

In Thuin werd Ivan Kindt voor de achtste keer nationaal kampioen in het dubbelspel. Dit keer met Bernard Falaise. Zij versloegen het duo Gert Vos en Kristof Michils met 7/6 en 6/1.

Ook finale in A-reeks

Ivan, begin deze maand winnaar van het Mediamarkt Rolstoel Criterium in Rumbeke, bereikte voor een warm en talrijk opgekomen publiek tevens de finale in de reeks A, maar botste op Jef Vandorpe. De paralympiër en het nummer 15 van de wereld was te sterk voor de West-Vlaming, met twee keer 6/0.

Bij de dames ging de Belgische titel naar Els Verhoeven. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.