https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hordeloper Michael Obasuyi duikt ruim onder persoonlijk record en plaatst zich voor Tokio

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

Michael Obasuyi heeft zondag op het BK atletiek in Brussel de 110 meter horden gewonnen. Hij verpulverde zijn persoonlijk record en liep precies de olympische limiet van 13.32.

Het persoonlijk record van Obasuyi stond sinds 2019 op 13.54. Daar dook hij zondag in Brussel dus ruimschoots onder. “Dit is het mooiste moment van mijn leven”, reageerde de 21-jarige Oostendenaar na afloop. “Ik heb keihard gewerkt om ooit de Spelen te halen en dat komt allemaal samen in dit ene moment. Wat ik in Tokio presteer, maakt mij eerlijk gezegd niet meer zo veel uit. Mijn seizoen is geslaagd, al zie ik mezelf nog wel het Belgisch record lopen.” Dat record staat sinds 1998 op naam van Jonathan N’Senga met 13.25.

Obasuyi was na afloop in tranen. “Waarom ik zo emotioneel ben? Mensen beseffen dat niet altijd, maar het leven van een topsporter kan hard zijn. Deze winter heb ik naast het EK indoor gegrepen en acht weken geleden heb ik mijn adductor nog gescheurd. Allemaal tegenslagen die niet makkelijk te verteren waren”, besloot Obasuyi.

Bij de vrouwen won Anne Zagré de 100 meter horden in 12.94. Ze schuift nog verder op op de olympische ranking en mag zich zeker wanen van Tokio. Ze stond al 29e voor aanvang van het BK, terwijl de top 40 naar Tokio mag. Voor Eline Berings is het een ander verhaal. Ze liep zondag 13.26 en schuift wel lichtjes op, maar of het voldoende is om van 44 naar 40 op te rukken, zal pas blijken als de resultaten van nationale kampioenschappen in andere landen binnen zijn. (Belga)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten