Het damesteam van Krachtbalclub Male zet titelkandidaat Sint-Michiels een hak in de titelstrijd

De titelkandidaten voor de krachtbalcompetitie verliezen meteen punten. Bij de mannen ging Jabbeke onderuit bij Buggenhout en won Male van Sint-Michiels. Assebroek won héél nipt bij de vrouwen van Sporting Brugge, terwijl het damesteam van Male een gelijkspel uit de brand sleepte tegen kampioen Sint-Michiels.

Het damesteam van Male © CC

Het tweede speelweekend van de krachtbalcompetitie was meteen al enorm belangrijk. Dit weekend werden immers heel wat toppers gespeeld. Bij de mannen ging Jabbeke, dat vorig seizoen op de derde plaats geëindigd was, op bezoek bij kampioen Buggenhout. Vorig seizoen verloor het toen de titelwedstrijd, en ook nu diende het haar meerdere te erkennen in de Oost-Vlamingen bij een duidelijke 28-18 eindstand.

De andere titelkandidaat, Sint-Michiels, was goed voorbereid op de lastige verplaatsing naar Male, waar het vorig seizoen de wedstrijd én de titel verspeeld. Coach Bart Rosseel was afwezig en werd vervangen door succescoach Paul Vanheerentals, die zijn team een volwassen wedstrijd zag afwerken en het jonge team verdiend zag winnen (15-23). De talentvolle Siebe Timmerman kon zelfs gespaard worden en speelde zo met het team van de tweede afdeling mee. Dat team verloor nipt tegen de kampioen en titelkandidaat Male (24-21) dat met het ervaren trio Compernolle-Van Isegehem-Anseeuw nu al de titel binnen lijkt te hebben.

De Brugse derby tussen Assebroek en Sporting Brugge was een heuse thriller. Veel jonge mannen op het veld met uitblinker Sander Marchand bij Sporting. Uiteindelijk won Assebroek, met een ijzersterke Jasper Sissau, met het kleinste verschil (25-24) en staat zo mee aan de leiding.

Bij de vrouwen zette Male haar misstap van vorige week op het terrein van Baasrode meteen goed. Tegen titelkandidaat Sint-Michiels kon het met een volledig team aantreden. In de eerste helft voelden de bezoekers zich benadeeld na een scheidsrechterlijke beslissing, maar Male trok zich er niets van aan en in de daaropvolgende aanval kon het met een rugworp langszij komen. Uiteindelijk kon Sint-Michiels nog een gelijkspel uit de brand slepen (18-18). Meteen zuur puntenverlies voor Sint-Michiels dat zo kampioen Baasrode ziet uitlopen. (JV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.