Heren 1 TC Koddaert spelen zondag voor de belgische titel

De nationale finale is weer een feit voor TC De Koddaert, de tegenstrever opnieuw Bercuit, maar dit keer wordt er thuis gespeeld en duimt de hele Torhoutse club heel hard voor winst.

Een delegatie van het ijzersterke Heren 1-team van TC De Koddaert met van links naar rechts Niels Desein, Seppe Cuypers, Olivier Malisse, Dick Norman, Joris De Loore, Maxime Authom en Xavier Malisse.

De wedstrijden hebben plaats op de outdoor accommodatie van TC De Koddaert in de Schoolstraat in Wijnendale. De toegang is gratis en dit voor een dagje toptennis! Omstreeks 17 uur krijgen alle aanwezigen bovendien een receptie aangeboden. Er bestaat ook kans om een vippakket te kopen tegen 75 euro. Voor die prijs geniet je tussen 11 en 17 uur van de bar en een verzorgde lunch.

“Ik ben erg blij dat ons Heren 1-team nationaal weer zo sterk gepresteerd heeft en voor het tweede jaar op rij finalist is”, zegt voorzitter Jean-Pierre Heynderick. “Nu al staat vast dat we het komende seizoen opnieuw een gelijkaardige ploeg in competitie brengen. Op die manier brengen we toptennis naar onze regio.”

Er wordt zondag om 11 uur gestart met de drie dubbelspelen. Xavier Malisse, Dick Norman en Niels Desein zullen zeker aantreden. Laatstgenoemde is zo’n beetje de draaischijf van het team de man ook die de contacten met de spelers onderhoudt. “Na de dubbels volgt er een halfuurtje pauze en dan starten de enkelspelen”, aldus Niels. “De volgorde waarin onze teamleden zullen aantreden, staat nog niet vast. Jonas Merckx en Louis Cant zullen er sowieso ook bij zijn, maar voor de rest heb ik de ploeg nog niet volledig rond. Ik ben in elk geval aan het bekijken om een competitieve bezetting tussen de lijnen te brengen, want we gaan voluit voor de titel.”

Omstreeks 18 uur is de prijsuitreiking voorzien en hoopt de Torhoutse club de nationale titel bij de Heren 1 te kunnen vieren.

“Wat het resultaat ook moge zijn, we maken er een groot feest van”, verzekert Jean-Pierre Heynderick. “Als we slagen in ons opzet, schrijven we als Torhoutse tennisvereniging geschiedenis. Nooit eerder is een club uit de regio op dit niveau nationaal kampioen geworden. Nu hebben we de kans en willen die ook grijpen. Vorig jaar hebben we de finale verloren, al is het een dubbeltje op z’n kant geweest. We beschikken over uitmuntende spelers om de strijd aan te gaan. Wat vooral opvalt: de sfeer in onze ploeg is top, zowel op als naast het veld. Tennis mag dan vooral een individuele sport zijn, de teamspirit is erg belangrijk. Bovendien ben ik blij om op die manier de bevolking hoogstaand tennis in de eigen streek te kunnen aanbieden en dit zonder dat de toeschouwers hoeven te betalen. Uiteraard promoten we tegelijkertijd onze club en onze accommodatie. Iedereen is hier welkom, ook om recreatief een balletje te slaan, indoor of outdoor.”

“Ik zei al dat we resoluut voor de titel willen gaan”, pikt Niels Desein in. “Maar tegelijkertijd willen we knap tennis brengen en de mensen laten genieten van onze mooie sport. Dat dit bovendien gratis kan, is een pluspunt.”

TC De Koddaert heeft de finale gehaald door in de halve finale KTC Diest met 5-1 te verslaan. Na de dubbelwedstrijden stond het al 3-0 voor de Torhoutse club. Traden onder meer voor De Koddaert aan: Yannick Mertens, Maxime Authom, Niels Desein, Xavier Malisse, Seppe Cuypers en Boy Westerhof. De Torhoutse club kan voor zijn Heren 1-team een beroep doen op een brede kern van topspelers. Als gevolg van tornooien is uiteraard niet iedereen op elk moment beschikbaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.