HBC Izegem vindt zijn draai in eerste nationale: “We rekenen op de play-offs”

Robin Samyn. (foto RV)
Redactie KW

HBC Izegem toonde vorige week maturiteit en boog een stevige achterstand nog om in winst tegen Kortrijk. Het is het eerste volle seizoen in eerste nationale, maar de ploeg rekent op play-offs.”

“Het was een hobbelige wedstrijd tegen Kortrijk. Het begon heel slecht met een aantal tegenaanvallen van de kant van Kortrijk. Gelukkige hadden we een sterke doelman om ons een zware nederlaag te besparen”, opent de 21-jarige pivot Robin Samyn uit Izegem die bij vastgoedkantoor Bordes medesponsor van de club werkt.

“Desondanks hebben we op een bepaald moment zeven goals achter gestaan. Maar vanaf de 20ste minuut hebben we ons herpakt en zijn we minder fouten beginnen maken. Op die manier wisten we de kloof zo goed als te dichten. We stonden tot de 55ste minuut bijna constant 2-3 goals achter. Tot in de slotminuut had Kortrijk constant de voorsprong, maar in de laatste minuut hebben we ze toch nog voorbij kunnen steken met één doelpunt.”

“Het zal zeker en vast een moeilijke wedstrijd worden tegen Houthalen. We onderschatten niemand in deze competitie, maar we zullen er alles aan doen om de punten mee te kunnen nemen naar huis.”

“We hadden een iets moeilijkere start van het seizoen. Er is een heel aantal jongens dat recent een grote verandering heeft doorgemaakt in de zin van de overgang van school naar werken. Ook voor sommigen die net zelfstandig zijn gaan wonen heeft dat wel even doorgewogen. Het heeft natuurlijk ook wel een rol gespeeld dat we een aantal maanden hebben stilgelegen door corona. Maar stilaan loopt alles wel los.”

“Omdat dit jaar het eerste jaar is dat we hopelijk een volledig seizoen zullen kunnen en mogen spelen in eerste nationale is het moeilijk te voorspellen waar we kunnen eindigen. Maar we rekenen wel op de play-offs. Concreet willen we zo hoog als mogelijk eindigen, wat logisch is. Vorige week werd er een grote blessure vastgesteld bij Kobe Soetaert. Zijn voorste kruisband is volledig doorgescheurd tijdens de wedstrijd tegen Sasja. Eerder dit seizoen heeft Rune zijn voet verzwikt. Voor de rest zijn we gespaard gebleven van ernstige blessures.” (RV)

Zaterdag 27 november om 20.15 uur: Houthalen HBCI.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.