HBC Izegem in slotminuut voorbij Apolloon Kortrijk Spurs

Vladimir Olexiouk (Apolloon) komt hier alleen voor doelman Arne Schonkeren. © ELD

In eerste nationale van het herenhandbal stond zondag in de vooravond de kraker tussen Apolloon Spurs en HBC Izegem op de kalender. Izegem haalde het met het kleinste verschil, nadat Kortrijk 59 minuten op voorsprong stond. Het werd 27-28.

Met de bekeruitschakeling in het achterhoofd (19-20) voor het seizoen, begon Apolloon het best aan de partij in een aardig gevulde sportcampus Lange Munte.

Jan Steenhoudt opende de score gevolgd door Vladimir Olexiouk. Kortrijk sprokkelde een voorsprong bijeen van maximaal 5 punten. Izegem milderde tot 15-12 halfweg.

In hol van de leeuw

De bezoekers kwamen het best uit de kleedkamer. De kloof dichten zat er net niet in (20-19), tot op 3 minuten voor het eindsignaal: 26-26. Apolloon nam opnieuw de voorsprong (27-26), en leek het pleit in zijn voordeel te beslechten. Izegem vocht terug tot 27-27. Een bal op de lat weerhield Kortrijk van de 28-27.

Wat niet lukte voor de thuisploeg, gebeurde wel aan de overkant. Izegem kwam na 59 minuten voor het eerst op voorsprong. Geen vierde zege op rij voor Spurs, wel een deugddoende zege voor Izegem in het hol van de leeuw.