Eerste Gouden Handschoen voor Oshin Derieuw: “Heel blij met deze erkenning en herkenning in eigen land”

(foto Oshin)
Redactie KW

Oshin Deriew uit Kuurne wint de tiende editie van de Gouden Handschoen als beste vrouwelijke bokser van het voorbije seizoen. Ze volgt daarmee Delfine Persoon op die deze prestigieuze prijs al acht keer won en nu zilver kreeg voor haar tweede kamp tegen Katie Taylor. Jack Mulowayi won de Gouden Handschoen bij de mannen.

Zaterdag werden in een hotel in Brussel de Gouden, Zilveren en Bronzen handschoenen bij de eliteboksers uitgereikt. Bij de vrouwen ging de Golden Glove naar de 34-jarige Oshin Derieuw die 14 kampen bokste en ze alle 14 won. Oshin staat 10de op de wereldranking superlichtgewichten. Op 28 augustus won ze nog overtuigend de Europese titel bij de welters van de Zwitserse Olivia Belkacem-Boudouma.

Niet verwacht

Femke Hermans en Delfine Persoon waren de andere genomineerden voor de Golden Glove. “Ik had dit niet verwacht en dacht dat ook dit keer de titel naar Delfine zou gaan”, zegt Oshin. “Uiteraard ben ik heel blij met deze erkenning en herkenning in eigen land. Ik had dikwijls het gevoel dat men mij hier in Vlaanderen en ook in eigen provincie niet zo goed kende. Komt dat omdat ik in het Franse Hénin-Beaumont train en ook bij de Franse boksfederatie ben aangesloten? Ik weet het niet. De Gouden Handschoen brengt daar hopelijk verandering in.”

Oshin is wel een beetje ontgoocheld over Sporza. “Daar heeft men het uitgebreid over de kamp tussen Fury en Wilder, maar over de Gouden Handschoen verschenen amper enkele regels! Misschien moet ik zelf ook meer naar buiten komen in Vlaanderen via regelmatige persnota’s en via sociale media. Mijn partner Charlotte Jamie Deldaele zal daar nu voor zorgen.”

Oshin hoopt binnenkort voor een internationale titel te kunnen boksen. “En die titelkamp zou wel eens in België kunnen zijn”, besluit Oshin.

Tot slot ontving Freddy De Kerpel een trofee vanwege zijn inspanningen om de bokssport onder de aandacht te brengen.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier