Denderend succes op motorcross te Oostrozebeke

© (Foto Coghe)
Redactie KW

De tweedaagse motorcross bij de Verre Ginstecrossers Oostrozebeke georganiseerd door het Team Verbrugghe werd een heel groot succes met op zaterdag 14 augustus de VJMO (Vlaamse Jeugd Motorcross Opleiding) en op zondag 15 augustus MCLB (Motor Cross Liefhebbers Bond).

Zaterdag meer dan honderd jeugdrijders en specials voor Quads en Recreatie-Zijspannen in drie reeksen, en op zondag naast het gewone programma speciale reeksen voor Grand-Prix en WK-rijders bij de Zijspannen.

Marvin Vanluchene demonstreert voor eigen volk in de GP-reeksen

Thuisrijder Marvin Vanluchene met Robbie Bax in het bakje liet zijn kwaliteiten als zijspanrijder bewonderen, de wereldkampioen schreef de eerste reeks op zijn naam en finishte als tweede in de slotmanche, zij werden gehuldigd als eindwinnaars in de specials voor de WK-rijders. De tweede manche werd gewonnen door Julian Veldman-Ondres Cermak die in de eerste reeks pech kenden. De tweede plaats in de eindstand was voor Gerrit Van Werven met Ben Van Den Bogadert in het bakje, ook al een thuisrijder woonachtig in Oostrozebeke. De derde podiumplaats ook al een streekrijder met Jason Van Daele uit Pittem met bakkenist Tim Smeulinck die als derde en vierde werden afgevlagd in de reeksen.

Dylan Boussy – Tony Kramar (Koekelare) schreven beide reeksen op hun naam bij de Zijspannen MCLB en dan ook eindwinnaars. Kenneth Dierckens – Dagwin Sabbe (Tielt) mochten op het tweede schavotje plaats nemen na hun tweede en derde plaatsen. De derde podiumplaats was voor Sven Sjongers met thuisrijder Tom Verbrugghe in het bakje, zij legden beslag op de derde en vijfde plaatsen in de reeksen. Nog twee thuisrijders, dichte buren van het crossparcours, Yens Delmotte – Joey Valcke, kenden dikke pech in de eerste reeks. Op het moment dat zij in de eerste reeks ten aanval trokken op de leidersplaats brak het wiel af van het zijspan en kwamen zij ten val en over en out. In de tweede manche legden zij beslag op de vierde plek. Bert Soetaert – Glenn Janssens kenden ook pech in de eerste reeks en werden als tweede afgevlagd in de slotmanche. Nog twee thuisrijders en organisators met de broers Matthieu en Bram Verbrugghe sloten de top-vijf af in de serie A. Colleen Van Troys – Simon Dinneweth (Meulebeke-Ruiselede) mochten naar het podium als derde bij de Zijspannen B.

Heel wat West-Vlaamse ereplaatsen bij de solorijders

Bij de Internationalen 500cc was de overwinning opnieuw voor Wietse Brackman die beide reeksen op zijn naam schreef. Driedubbel tweede werd David Segers, en Maarten Govaert als thuisrijder een mooie vierde eindstek met de zesde en derde plaatsen. Bij de Inters 250cc dubbele reekszege voor Ilan Heirweg, driedubbele tweede plek voor Jerome Biets (Jabbeke), driedubbele derde plaats voor Stanley Verstraete (Zerkegem), en thuisrijder Avo Tack die net het podium miste met de vijfde en vierde plaatsen. Bij de Inters Open B waren de bloemen voor Damon Tanghe uit Ooigem na zijn dubbele reekszege.

Gert-Jan Bouckhuyt (Meulebeke) tweede in de eindstand bij de Nieuwelingen B met de tweede en derde plaatsen op liefst 34 deelnemers. Xavier Degeldere (Ingelmunster) driedubbel vierde bij de Nieuwelingen C. Jana Calus uit Heestert werd driedubbel derde bij de Dames Open. Pieter Swertvaegher (Ingelmunster) driedubbel tweede bij de Experten. Nigel Stoop (Beernem) vierde in totaal bij de Beloften met de vierde en derde plaatsen. Aaron Spruytte (Kortemark) mocht na afloop naar de hulde als tweede in totaal bij de Juniors 250cc na zijn derde en vierde plaatsen. Emiel Soens (Zwevegem) werd in deze reeksen als vierde en derde genoteerd. Bij de Juniors 500cc de derde podiumplaats voor Lowie Soens (Zwevegem) met de derde en tweede plaatsen. In deze serie driedubbele vierde plaats voor Karel Vanhaecke uit Oostkamp. Lauclin Demeulenaere uit de Westhoek werd driedubbel derde bij de Nationalen 500cc.

Zaterdag bij de Juniors 85cc de tiende plaats voor Kobe Lins uit Staden, en diens broer Kyel Lins de vijfde stek bij de Aspiranten.

Niki Debruyne – Jitske De Soete (Meulebeke-Wingene) kwamen nog eens samen in actie bij de Zijspannen gemengd en deden het prima met driedubbele tweede plaats. Johan Allewaert – Basse Van Colen (Roeselare) werden vijfde in totaal bij de Zijspannen op zaterdag bij de Recreatierijders. (GA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier