Delfine Persoon wint na diskwalificatie Keniaanse opponente

Redactie KW

Zoals de traditie het wil, is Kerstdag in Izegem boksdag. De Izegemse sporthal liep opnieuw aardig vol en de boksliefhebbers kregen waar voor hun geld: veel mooie kampen! Delfine Persoon won door diskwalificatie van de Keniaanse Everline Ondero in de achtste en laatste ronde. Jean-Pierre Bauwens bokste match nul.

Everline Odero was niet meteen een sierlijke bokser. Aanklampen, struikelen… Delfine wist er bijwijlen niet echt raad mee. Odero werd een eerste keer geteld net vóór het einde van de vierde ronde en in de laatste ronde diskwalificeerde de ref Ondero voor onsportief boksen. Een kamp te veel voor Delfine.

Jean-Pierre Bauwens kon opnieuw niet winnen en bokste gelijk tegen de Fransman Bibi Ondoua. Eén ref gaf Bauwens de winst, één gaf hem verloren en de derde gaf een match nul. Of hoe scheidsrechters het soms totaal oneens kunnen zijn.

Hakim Ben Ali had zoals verwacht geen problemen met de Kroaat Luka Leskovic. Hij won de 6 ronden met de punten. Ahmed El Ghoulbzouri en de Duitser Matingu Kindele zorgden 6 ronden lang voor spektakel. Eén ref gaf een match nul, maar de twee andere refs gaven Kindele ruim gewonnen.

De kamp tussen Roeselarenaar Sultan Abrekov en Ivica Gogsevic zorgde voor heel veel ambiance en boegeroep. De Kroaat kreeg heel wat harde en rake slagen te verwerken maar hing voortduren de clown uit. Sultan won ruim verdiend op punten. Oostendenaar Arno Casteleyn tot slot had het knap lastig met Michael Pareo. In de 1ste ronde incasseerde hij een harde klap op de linker slaap en oog. Maar Arno herpakte zich en werd ronde na ronde beter. De kamp was aangekondigd over 6 ronden, maar het werden er uiteindelijk 4, omdat het de eerste profkamp was van de Tubekenaar Pareo

Uitslagen

Amateurs: Manolito Strynckx en Karim El Ghoulbzouri boksen onbeslist; Amy Naerts won op punten (wop) van Tenessee Aerts; Jaoud Zafzafi wop van Niels Adams; Jordan Vungbo wop van Chamiel Chagiev.

Elite: Hakim Ben Ali won op punten (wop) van Luka Leskovic; Matingu Kindele wop van Ahmed El Ghoulbzouri; Sultan Abrekov wop van Ivica Gogosevic; Arno Castleyn wop van Michael Pareo; Jean-Pierre Bauwens Bibi Ondoula boksten match nul; Delfine Persoon won van Everline Odero door diskwalificatie in de 8ste ronde.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.