Delfine Persoon wint in Izegem na opgave van ‘La Mexicana’ in de vierde ronde

Izegem Boks : Delfine Persoon tegen Beatriz Aguilar. © VDB
Redactie KW

Beatriz Adriana Jimenez Aguilar, alias ‘La Mexicana’, hield het geen acht ronden vol tegen een rustig boksende Delfine Persoon. Beatriz verloor door opgave in de vierde ronde.

Het Allerheiligen Boksgala, wat de gezamenlijke organisatoren aankondigden als een nieuwe start voor Izegem, was een succes. Voorzitter Inge Bogaert en haar team waren alvast tevreden met de publieke opkomst.

‘La Mexicana’ was aangekondigd als een vechtertje, maar dan toch van een heel ander kaliber dan ‘vechter’ Delfine Persoon, die er niet meteen invloog en verstandig bokste. De Mexicaanse bokste iets te wild, kreeg enkele rake klappen van Delfine, en viel in de vierde ronde na een klap languit op haar rug. De ref vond dat er niets aan de hand was en telde de Mexicaanse niet. Maar op het einde van de kamp gaf de Mexicaanse op. Technisch ko.

Delfine staat nu weer boven Katie Taylor in de wereldranking en hoopt toch nog voor een wereldtitel of Europese titel te boksen.

Leonardo Stryncx met tweede profzege

Leonardo Strynckx had geen probleem met de ervaren Fransman Angelo Turco. “Als was ik in hert begin niet op mijn gemak”, zei hij na de kamp. Na 2 ronden ging Turco tegen het canvas en op het einde van die ronde vond de ref het welletjes. Technisch ko.

Sterke Amy Naert

Amy Naert was op haar best in haar vijfde profkamp. De Rijselse Rachida Djaziri ging in de tweede en vierde ronde naar het canvas, maar bleef toch nog tot eind de zesde ronde recht. Een ruime puntenoverwinning van Amy.

Robin Barbiaux was technisch de betere van de Roemeen Alexandru Crasnitchy. Een mooie kamp was het niet maar Robin won overtuigend op punten.

Harley Techel was de ganse kamp heer en meester van de Kroaat Grcic Hrvoje, maar die wilde niet plooien. Harley won ruim op punten zijn eerste profkamp.

George Thibault had het niet onder de markt met de Fransman Mevludi Suleymani, die hem ronde na ronde treiterde en uitdaagde tot de ref het genoeg vond en hem in zijn hoek ging waarschuwen. Suleymani was wel technisch de betere en George Thibault moest rake slagen op het hoofd incasseren. Eén ref gaf een gelijke puntenstand, 57-57, de andere refs gaven Suleymani gewonnen met 56-58 en 55-59. (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.