Dames Egelantier spelen gewestelijke interclubfinale

KTC De Egelantier dames 35/3. Op de foto herkennen we v.l.n.r. Marie-France Dusselier, Barbara Cagnie, Gerlinde Demeester en Natasha Peelaers. Sylvie Lamoral ontbreekt op de foto. (Foto KDS)
Redactie KW

Een knap resultaat, want het is voor de Dames 35/3 van KTC De Egelantier pas hun eerste interclubavontuur.

Niemand die het verwacht had. Ook de dames van De Egelantier zelf niet. Maar zondag spelen ze wel degelijk de gewestelijke interclubfinale tegen TC Koksijde. “En we deden al goed ons huiswerk”, lacht speelster Marie-France Dusselier (42). “Op de site van Tennis Vlaanderen bekeken we al hun uitslagen. Of we kans maken, valt moeilijk te zeggen. Koksijde speelt vaak met verschillende speelsters. Maar winnen of verliezen: de finale is voor ons de kers op de taart. We hadden nooit verwacht dat we de eindronde zouden spelen. Laat staan de finale. We willen in de eerste plaats genieten van dit prachtig moment.”

Eerste interclubavontuur

De dames van De Egelantier kunnen op een mooi parcours terugblikken. En het strafste van al: de dames zijn pas aan hun eerste interclubavontuur toe. “We kennen mekaar al lang. Natascha is mijn beste vriendin. Zij kwam over van TC Roeselare, speciaal om met ons interclub te spelen. Dinsdagavond is ons vast tennismomentje. Maar ook buiten het tennis spreken we vaak met elkaar af. De leukste momenten blijven de etentjes na een interclubontmoeting. Dat is een vaste traditie.”

Bij een goede afloop zondag maakt de damesploeg zich op voor een feestje. “Maar we hebben nog geen grote plannen”, zegt Marie-France. “We zullen er zeker ene op drinken. Of een paar. Dat kan ook.(lacht)

Drukke tenniszomer

Voor haar is het duidelijk: de uitstekende groepssfeer is hun grote sterkte. “Dat en het feit dat we allemaal slechts vijf punten hebben. Daardoor kunnen we in de laagste reeks spelen, terwijl we genoeg kwaliteiten hebben voor een hoger niveau. Dankzij de wekelijkse tennismomenten kennen we elkaar sterktes ook door en door.”

Wie denkt dat de tenniszomer na de interclubfinale voorbij is voor Marie-France (N.G.) komt bedrogen uit. In heel wat tornooien in de streek tekent ze present. “Vorig jaar was het extreem. Ik speelde heel veel tornooien. Bij momenten moest ik twee keer aan de bak in één avond. Van het ene tornooi naar het andere crossen: dat is voorbij. Maar ook deze zomer zal je me nog vaak bezig zien. Tijdens het tornooi van Marke of Zwevegem bijvoorbeeld. Dan mik ik aan de zijde van Natascha weer op enkele finaleplaatsen”, blikt Marie-France vooruit. (JDH)