Coppejans mept België naar finaleweek Davis Cup

België heeft zich zaterdag in Uberlandia ten koste van Brazilië voor de finaleweek van de Davis Cup gelaatst. Kimmer Coppejans (ATP-195) uit Oostende bezorgde ons land de beslissende 3-1 voorsprong door Thiago Monteiro (ATP-107) met 6-3 en 6-4 te verslaan.

Euforie alom nadat Kimmer Coppejans de Braziliaans Thiago Monteiro met 1-3 versloeg. Dankzij de Oostendenaar stoot België door in de Davis Cup. © BELGA

Vrijdag won Coppejans ook al zijn eerste enkelspel: 6-4, 6-4 tegen Rogerio Dura Silva (ATP-135). Daarmee vlakte hij de 6-3, 6-2 nederlaag van Arthur De Greef (ATP-202) tegen Monteiro uit. Zaterdag brachten Sander Gille en Joran Vliegen het team van kapitein Johan Van Herck op voorsprong door in het dubbelspel Bruno Soares en Marcelo Melo, de nummers 3 en 12 van de wereld in het dubbelspel, met 6-4 en 7-6 (7/4) te verslaan. Gille en Vliegen zijn 79e en 81e op de ATP-dubbelranking.

Van 18 tot 24 november strijden de Belgen in Madrid op gravel met zeventien andere landen voor de titel. Zes landen – Kroatië, Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Argentinië en Groot-Brittannië – waren rechtstreeks voor de finaleweek geplaatst.

Naast België wisten ook Australië, Canada, Chili, Colombia, Duitsland, Italië, Japan, Kazachstan, Nederland, Servië en Zwitserland zich dit weekend te kwalificeren.

“Prachtig dat ik het punt van de kwalificatie pak”

“Ik ben heel blij met de zege van het team“, opende Coppejans. “Niet alleen ik heb gewonnen, ook Joran (Vliegen) en Sander (Gille) hebben een ongelooflijke overwinning geboekt.”

Voor Coppejans was het de tweede zege in twee dagen in Brazilië. Vrijdag versloeg hij ook al Rogerio Dutra Silva (ATP 139) in twee sets (6-4 en 6-4).

“Ik heb dit weekend op een hoog niveau getennist“, erkende hij. “Ik heb twee hoger geklasseerde spelers kunnen kloppen. Vooral de manier waarop geeft vertrouwen. Ik speelde sterk en dat in moeilijke omstandigheden. Het publiek was erg luidruchtig, soms een beetje over de top. Dit geeft mijn seizoen een boost. Ik hoop dat ik op deze weg kan verdergaan. Dan zullen de resultaten wel komen, daar heb ik vertrouwen in.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.