Brugse roeier Tristan Vandenbussche in halve finale WK U23

Tristan Vandenbussche van de Brugse Trimm- en Roeiclub. © ACR
Redactie KW

Tristan Vandenbussche (Brugse Trimm- en Roeiclub) is vrijdag in skiff tweede geworden in zijn kwartfinale op het WK U23 in Racice, Tsjechië. Hij roeit zaterdagmiddag in de halve finales.

Skiff is op het WK een sterk bezet nummer en dus moesten er ook kwartfinales geroeid worden. De 20-jarige Bruggeling lag in erg woelig water en met de wind in het voordeel van bij de start mee vooraan en kon de volledige race van twee kilometer de tweede positie aanhouden. Hij finishte in 6:53’66” of op ongeveer drie seconden na de Deen Bastian Scher die de kwartfinale won.

Mooie tijd

Vandenbussche roeide van alle twaalf halve finalisten de vijfde tijd en kan dus met vertrouwen naar zijn volgende race. Hij moest naast de Deen (6:50’76”) ook de Pool Piotr Plominski in een zeer indrukwekkende tijd (6:48’65”), de Bulgaar Emil Neykov (6:51’51”) en de Duitser Jonas Gelsen (6:53’42”) laten voorgaan.

Meer West-Vlamingen

De Brugse skiffeur roeit zaterdag 10 juli omstreeks 12.30 uur in baan 2 zijn halve finale. Zijn tegenstanders zijn de Pool Plominski en verder deelnemers uit Bulgarije (Yauheni Zalaty), Paraguay (Javier Insfra), Hongarije (Bence Szklenka) en de VS (William Legenzowski).

Even voor Vandenbussche, die zijn eerste WK bij de beloften roeit, komen ook Tibo Vyvey (KR Brugge) en Marlon Colpaert (KRNS Oostende) in actie in hun halve finale in de lichte dubbel twee. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten