Brugse Margaux Daveloose niet in Olympische turnselectie

Redactie KW

Zaterdag werd bekend gemaakt dat Team Belgym in Tokio zal deelnemen aan de Olympische Spelen. Ondanks dat Margaux Daveloose (Turnkring Varsenare) twee jaar de gehele voorbereiding meedeed, maakt ze uiteindelijk geen deel uit van de Belgische ploeg. In de definitieve selectie van vier gymnasten viel ze af.

Voor de tweede opeenvolgende keer sinds 1948 konden de meisjes van Team Belgym zich kwalificeren voor de Olympische Spelen. Tijdens het WK in Stuttgart 2019 plaatsten ze zich in de top twaalf, goed voor een teamselectie. Zaterdag werden de gymnasten die de Belgische driekleur in Tokio vertegenwoordigen bekend gemaakt. Het zijn Nina Derwael (TK Sta Paraat- PHH Hasselt), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Jutta Verkest (Gymflex) en Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen). Fien Engels (Turnkring Geraardsbergen) en de Waalse Noémie Louon (Turnclub Varsenare) zijn aangeduid als reserves.

Geen Tokio voor Daveloose

Op basis van de vooropgestelde doelstellingen werd het sterkst mogelijke team van vier gymnasten door de selectiecommissie in functie van het wedstrijdformat in Tokio samengesteld. De selectie werd voorgedragen aan het Belgisch Olympisch Comité (BOIC) welke de selectie bekrachtigde.

Voor de Brugse Margaux Daveloose (17) uit Assebroek, die de voorbije jaren alles in functie van de Spelen zette, moet deze beslissing een enorme ontgoocheling zijn. Eind juni maakte ze in de Gentse Topsporthal op de Flanders International Team Challenge nog deel uit van de Belgische ploeg van vijf, waarvan de vier andere wel naar Tokio mogen. (ACR/ GF)