Benny Fischer loopt op eerste ultraloop meteen record op Belgische kustlijn

Benny Fischer liep op zijn eerste ultraloop meteen het record op de Belgische kustlijn. © foto SB
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Oostendenaar Benny Fischer waagde zich zaterdag aan zijn eerste ultraloop en liep meteen een snelheidsrecord op de Belgische kustlijn. Fischer liep 60 kilometer in 3u56’07”.

Wat normaal gezien een weekendje aan de Opaalkust moest worden, werd een dagje aan eigen kust. Benny Fischer zou zijn ultradebuut komend weekend op de Trail Côte d’Opale in Noord-Frankrijk maken, maar die wedstrijd werd woensdagmiddag afgelast.

“Dat is balen”, klonk het woensdag bij Fischer. Maar de atleet bleef niet bij de pakken zitten en zocht meteen naar een alternatief. En dat was er ook eentje die kon tellen: de Belgische kustlijn aflopen, goed voor ruim 60 kilometer. En Fischer zou Fischer niet zijn als hij er niet meteen een ambitieus doel aan zou koppelen: het snelheidsrecord, op naam van Sébastien Mahia in 4u12’27”.

Zaterdagvoormiddag vertrok Benny onder fietsbegeleiding van De Panne richting Knokke. “Ik slaagde erin mijn vooropgestelde tempo van om en bij de 15 km per uur vlot vast te houden”, doet Benny het relaas van zijn avontuur. In Bredene werd hij opgewacht door triatleet Seppe Odeyn, die hem op sleeptouw nam tot in Wenduine.

Lichaam rust gunnen

“Eens voorbij Wenduine begon het écht zwaar te worden. Op het warmste moment van de dag kreeg ik een serieuze dip, maar toch slaagde ik erin om de kaap van de 60 kilometer in 3u56’07” te bereiken. Het record van Sébastien Mahia was gesneuveld.”

Het ultieme doel was bereikt, dus nam Benny de wijze beslissing om na de 60 kilometer te stoppen. “Ik heb geluisterd naar mijn lichaam. Ik was op en had overal pijn, dus het was onverantwoord om nog door te gaan tot aan de grens met Nederland.”

Of dit nu naar meer smaakt? “Dat is een moeilijke vraag”, lachte Fischer in een eerste reactie. “Ik denk niet dat het eenmalig zal zijn, maar gun mijn lichaam nu eerst wat rust. Ik mag mezelf nu officieel een ultraloper noemen en dat voelt goed.”

(SB/ foto SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten