België met Michèle George uit Waregem wordt zevende in teamcompetitie dressuur: “Hebben uitstekend gepresteerd”

Archiefbeeld van Michele George op de spelen in Tokyo. © BELGA

België is vrijdag op de Paralympische Spelen als zevende geëindigd in de teamcompetitie dressuur. Michèle George uit Waregem maakte deel uit van dat team.

Manon Claeys (graad IV), Michèle George (graad V) en Barbara Minneci (graad III) tekenden samen voor een score van 219,189%. Het goud in de tuinen van het Kasteel van Versailles was voor de Verenigde Staten.

Hoogste Belgische score

Claeys opende voor België met Katharina Sollenburg de competitie. Zij scoorden 72,621%. Aansluitend was het de beurt aan Michèle George met Best of 8. Dat duo tekende met 77,868% voor de hoogste Belgische score. Barbara Minneci sloot met Stuart af. Zij kregen 68,700% voor hun oefening.

Na afloop waren de Belgische vrouwen allemaal tevreden over hun oefening. “Ik ben blij”, opende Manon Claeys. “Woensdag was ik na mijn rit in de individuele test ook al tevreden, maar toen bleven de punten uit. Nu heb ik het iets beter gedaan. Ik heb ook iets meer risico’s genomen. Ik ben heel trots op mijn paard. Ze heeft heel goed geluisterd. Ik heb niet echt foutjes gemaakt en heb ervan genoten. Dat is het belangrijkste.”

Overtreft alle verwachtingen

Ook Michèle George benadrukte de knappe prestatie van haar paard in de landenwedstrijd. “Mijn paard overtreft alle verwachtingen. Na de prijsuitreiking woensdag had ze het nog even lastig. Er stonden net iets te veel mensen om ons heen. Maar vandaag was ze weer fantastisch. De knop was omgedraaid.”

“De merrie groeide echt tijdens de proef, ze was een echte prinses. Met een medaille hebben we nooit rekening gehouden. Daar moeten we nuchter in zijn. Er zijn gewoon een aantal landen met onvoorstelbaar sterke oefeningen. Daar kunnen wij niet aan.”

Zesde gouden medaille

Eerder deze week schitterde Michèle George met een zesde paralympische gouden medaille, een derde in de individuele test. Claeys pakte individueel de zesde plaats, Minneci werd zevende. Zaterdag komen de drie Belgische vrouwen, net als Kevin Van Ham (graad V), nog in actie in de freestylecompetitie in de tuinen van het Kasteel van Versailles.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier