Badmintonclub Lebad uit Heule presteert sterk op PK

© JD
Redactie KW

Heel wat clubleden vallen in de prijzen op het Provinciaal Kampioenschap, dat gespeeld werd in Kortrijk.

Het PK badminton vond dit jaar plaats in de Lange Munte in Kortrijk. Met meer dan 300 deelnemers kan de organisatie terugblikken op een succesvolle editie. “Alles is erg vlot verlopen”, aldus medeorganisator Christophe Vienne. “Er waren weinig afwezigen en iedereen kon op tijd aan zijn of haar wedstrijd beginnen. Oorspronkelijk waren er 15 à 16 velden voorzien, maar door de nieuwe zaal waren dat er plots 23. Zo liep alles van een leien dakje.”

Veel ervaring

Christophe spreekt ook vol lof over de organisatie die in handen was van Lebad. “Die club heeft een pak ervaring in het organiseren van zulke evenementen. De voorbije seizoenen namen ze al het BK en het Vlaams Kampioenschap voor hun rekening. Telkens met een vlekkeloos tornooi als eindresultaat.”

Ook de eigen leden van Lebad presteerden uitstekend op het PK. Zo plaatste Bert Vandorpe (22) zich aan de zijde van gelegenheidspartner Senne Houthoofd voor de finale in het dubbelspel bij de heren: “Het klikte enorm goed tussen ons. We wonnen onze eerste wedstrijden, maar daarna verloren we tegen de uiteindelijke winnaars. Dat is zeker geen schande, want ze waren de grote favorieten. Met zilver ben ik dus best tevreden.”

RESULTATEN A-REEKS

GEMENGD DUBBEL

1. Hans Willems + Steffi Anys

2. Kevin Desloovere + Marie Demeyere

DUBBEL DAMES

1. Lisa Demeyere + Marie Demeyere

2. Jade Blondeel + Marthe Tack

DUBBEL HEREN

1. Kevin Desloovere + Hans Willems

2. Senne Houthoofd + Bert Vandorpe

ENKEL DAMES

1. Marie Demeyere

2. Lisa Demeyere

ENKEL HEREN

1. Hans Willems

2. Gertjan Devaere

(JD, Foto JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.