Atletiek AV Molenland met knappe prestaties op Rubenscup in Roeselare

We zien v.l.n.r.: Iben Creytens, Devlin Derudder (trainer), Joren Van Daele en Tiago Dekie. (foto GD)
We zien v.l.n.r.: Iben Creytens, Devlin Derudder (trainer), Joren Van Daele en Tiago Dekie. (foto GD)
Redactie KW

Zaterdag werd in Roeselare de Rubenscup voor pupillen en miniemen georganiseerd. Het was de eerste officiële wedstrijd in West-Vlaanderen na de versoepelde coronamaatregelen. Voor de atleten was dit een verademing en een hele dag lang vielen er alleen maar vrolijke gezichten te bespeuren.

De jongens en meisjes hebben lang moeten wachten om hun kunnen opnieuw in een wedstrijd te mogen bewijzen en iedereen zette dan ook zijn beste beentje voor. Er kwamen ook heel wat atleten van AV Molenland in actie en die lieten zich niet onbetuigd. De meest in het oog springende prestatie kwam van het 3×600 meter estafetteteam bij de miniemen jongens. De ploeg bestaande uit Joren Van Daele, Iben Creytens en Tiago Dekie liepen naar een knappe 5.07.39. Daarmee verpulverden ze het elf jaar oude clubrecord met maar liefst zeven seconden.

Record

“We wisten dat we het record konden benaderen als we alle drie top waren, maar dat we zoveel sneller zouden zijn had ik niet verwacht”, aldus Tiago. Twee jaar geleden liepen Tiago, Iben en Joren ook al het clubrecord 3×600 meter bij de pupillen jongens. Zaterdag benaderde het trio Rube Creytens, Telmo Dekie en Vince Vanhoutte met 5.47.27 dat record tot op drie seconden. “Ergens waren we blij dat we ons record bij de pupillen niet kwijt zijn, maar aan de andere kant verdienden ze het ook wel, want ze liepen een heel sterke wedstrijd.”

Op individueel vlak gingen heel wat Molenlanders met een PR naar huis. Bij de pupillen sprintte eerstejaars Léon Bogaert naar winst op de 60 meter in een sterke tijd van 8.99. Tweedejaars Telmo Dekie werd tweede in 9.05 en was de primus in het verspringen met 3,85 meter. Kamiel Guillemyn werd derde in het hockeybalwerpen met 34,02 meter.

Bij de miniemen jongens werd Tiago Dekie zowel op de 80 meter (10.53) als in het hoogspringen (1,48 meter) tweede. Brian Defour, nog eerstejaars, werd derde in het hoogspringen met 1,45 meter. Bij de meisjes lieten Léonie Bogaert en Jorun Claus zich opmerken met een tweede en derde plek in het hoogspringen. Léonie kwam tot 1,42 meter en Jorun liet 1,39 meter optekenen. Heleen Lamont werd derde in het speerwerpen met 21,36 meter.

(GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten