Amazones Michèle George en Manon Claeys officieel naar Paralympics

Manon Claeys en Michèle George verdedigen mee de Belgische kleuren in Tokio.© gf
Manon Claeys en Michèle George verdedigen mee de Belgische kleuren in Tokio.© gf
Redactie KW

Michèle George uit Oostende en nu woonachtig in Waregem en Manon Claeys uit Maldegem maken op de Paralympische Spelen in Tokio deel uit van het Belgische team para-dressuur.

Na de selecties in para-cycling en rolstoeltennis, twee weken geleden, heeft de Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee beslist over de officiële selectie van de atleten die ons land zullen vertegenwoordigen in tafeltennis, zwemmen en para-dressuur.

Zeven nieuwe namen

Zeven nieuwe namen worden toegevoegd aan de lijst van atleten die het Paralympic Team Belgium zullen vertegenwoordigen in Tokio. In het tafeltennis was er reeds de selectie van West-Vlaming Florian Van Acker. Daar komen nu ook de amazones Michèle George in Grade V met haar paard Best of 8 en Manon Claeys in Grade IV met San Dior bij.

De andere twee leden binnen het Belgische team para-dressuur zijn Barbara Minneci (Grade III) met Stuart en Kevin Van Ham (Grade V) met Eros van ons Heem. Ciska Vermeulen (Grade V) werd met Rohmeo als reserve aangeduid.

Op dit moment telt het Paralympic Team Belgium 27 geselecteerde atleten voor Tokyo 2020, met inbegrip van het nationaal goalbalteam met zes atleten. De samenstelling met wellicht ook enkele West-Vlamingen wordt later in juli bekend gemaakt.

Individueel en in team

Voor Michèle George (47) is het na Londen en Rio, waar ze goed was voor drie keer een gouden medaille, haar derde Paralympische Spelen. De jongere Manon Claeys (35) maakt haar debuut in Tokio.

George werkt sinds twee jaar met een nieuw paard, Best of 8, en heeft door het uitstellen van de Paralympics een jaar extra gekregen om zich met dat paard op Tokio voor te bereiden.

Het paard San Dior werd door Claeys in 2016 gekocht en met de jaren kennen ze elkaar door en door en is hun band sterker dan ooit.

De Belgische ruiters zullen in Tokio zowel aan de individuele, als aan de competitie in team deelnemen. De 16de Paralympische Spelen hebben plaats van 24 augustus tot 5 september. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.