AC Staden organiseert eerste pistemeeting voor vrije sporters na pandemie: “Kunnen atleten eindelijk competitie aanbieden”

Vlnr. Isabel Vergote, Geert Wallays, Bene Pype en Heidi Muyssen.© (Foto Jos)
Vlnr. Isabel Vergote, Geert Wallays, Bene Pype en Heidi Muyssen.© (Foto Jos)
Redactie KW

AC Staden kende de voorbije maanden moeilijke tijden en zag het ledenaantal slinken tot zo’n 168, terwijl dat normaal een stuk boven de 200 ligt. Nu er enkele versoepelingen zijn voor de competitiesport, organiseert de atletiekclub meteen een pistemeeting voor vrije sporters, de allereerste in anderhalf jaar tijd. Afspraak op 26 juni vanaf 14 uur op De Wankaarde.

“Nu de pandemie stilaan onder controle is, wilden we iets organiseren voor onze atleten”, opent voorzitter Geert Wallays. “Tot op heden was dit bijzonder moeilijk door de vele reglementen. In eerste instantie hebben we dan toch enkele maanden geleden de trainingen opgestart bij de jeugd. Nu zijn ook de volwassenen er weer bijgekomen zodat onze atleten op woensdag en vrijdag weer vlot de weg naar onze piste vinden.”

“Trainen is echter niet het belangrijkste voor veel atleten, maar wel de competitie. Vandaar dat we met ons bestuur direct op de kar gesprongen zijn om de eerste pistemeeting voor de vrije sporters te organiseren. Er komt echt veel meer bij kijken dan in een normale editie maar we zien het helemaal zitten. Dat komt ook mede door de steun van de gemeente Staden en de spontane hulp van veel vrijwilligers. We hopen nu dat onze inspanningen beloond zullen worden met een mooi deelnemersveld per nummer”, vertelt Geert Wallays.

Veel organisatoren durven het wellicht nog niet aan om zoiets te organiseren. “Klopt. We zien echt veel collega-clubs langs de zijlijn toekijken, vandaar dat wij met onze club dan maar het voortouw nemen. We weten dat alle facetten, van de opbouw over de wedstrijden tot de afbouw, tot in de puntjes gevolgd zal worden, maar daar hebben wij geen angst voor. Er ligt een volledig coronadraaiboek klaar met de nodige verantwoordelijkheden. In totaal mogen we 400 mensen ontvangen, medewerkers en jury inbegrepen.”

Uitbouw club

“Het wordt dus een lightversie maar alle nummers komen wel aan bod. Maar bijvoorbeeld een podium of medailles of het traditionele Provinciaal kampioenschap op de honderd meter zijn er niet. Toch zal er nog steeds voldoende strijd zijn voor de vele wedstrijden, die zullen doorgaan tussen 14 en 17 uur.”

Ondertussen is sinds enkele maanden een volledig nieuw bestuur gevormd met duidelijke ambities. “Enkele jaren geleden zette Henri Lefevere een stap opzij als voorzitter. Uiteindelijk heb ik de functie aanvaard maar belangrijk was een goede omkadering. Zo werk ik nu voor het dagelijkse bestuur samen met Heidi Muyssen en Isabel Vergote.”

“De grote beslissingen zijn echter voor de raad van bestuur waartoe ook Bene Pype, Henri Lefevere, Jef Kerremans, Johan Vanseveren en Ria Vanbesien behoren. Daar is het gespreksthema nu de uitbouw van de club met langs de piste een sanitair blok met extra bergruimte. De plannen zijn concreet, nu nog de nodige centen zien bijeen te krijgen.” (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.