27ste Konterdamloop in Oostende: winst voor Annelies Demuynck en Benny Fischer

De start van de Konterdamloop met vooraan de favorieten, Benny Fischer (34), Annelies Demuynck (591), Stijn Lycke (52), Jasper Vitse (315) en Amanda Flannery (518). © FRO
Redactie KW

Dankzij het uitstekende weer en het late start-uur mocht het Feestcomité Konterdam 243 deelnemers inschrijven voor hun 27ste editie, de negende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium 2019.

De dames en masters 4 liepen 7 km, de heren masters 1-4 moesten 10,5 km afleggen. De favorieten ontgoochelden niet. Annelies Demuynck won bij de dames, Benny Fischer bij de heren.

Senior Jasper Vitse (Bredene) en veteraan Stijn Lycke liepen de eerste ronde mee in het spoor van Benny Fischer (Oostende). In de tweede ronde zette Fischer, die ook zijn zinnen heeft gezet op het kustcriterium, een tandje bij en hij liep vlot naar de overwinning in 35′. De 19-jarige Jasper Vitse won de strijd voor de tweede plaats. Hij finishte op een kleine minuut van de winnaar, twintig seconden voor Lycke. Alain Geerts (Impe) werd vierde. Patrick Jonckheere (Alveringem), verdedigde zijn leidersplaats in de tussenstand van het criterium, met een vijfde plaats.

Bij de dames koos favoriete Annelies Demuynck uit Bredene direct na de start het hazenpad. Ze finishte in 26’32″en won met meer dan twee minuten voorsprong op Liesbeth Cappon (Torhout). De andere ereplaatsen waren voor Amanda Flannery (Oostende), Sabrina Samaey (De Haan) en Sophie Tuttens (Meulebeke).

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Strandloop op 2 augustus.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.