68e Dwars door Vlaanderen zoekt opvolger voor Niki Terpstra

Redactie KW

Woensdag wordt de 68e editie van Dwars door Vlaanderen afgewerkt. Die gaat van Roeselare naar Waregem.

De wielerklassieker geldt als aanloop naar onder anderen de E3-Harelbeke, Gent-Wevelgem, Driedaagse De Panne-Koksijde en de ultieme apotheose die volgt op Pasen met de Ronde van Vlaanderen. De start voor Dwars door Vlaanderen blijft behouden in Roeselare, de aankomstzone is die van de Verbindingsweg te Waregem.

Na de apocalyptische Milaan-Sanremo passen verschillende toppers voor Dwars door Vlaanderen, hoewel de wedstrijd door de UCI werd opgewaardeerd tot een koers ‘buiten categorie’. Bij Lotto-Belisol komt geen enkele renner aan de start die ‘La Primavera’ reed. Andere favorieten haken af door ziekte of opteren om zich te sparen voor de voor hen iets interessantere koersen als E3-Harelbeke of Gent-Wevelgem.

25 km solo

Vanaf de Grote Markt van Roeselare wordt via Pittem koers gezet richting Waregem waar de aankomstlijn een eerste keer overschreden wordt na 43 kilometer. Dit om aan een klein lusje te beginnen van zowat 30 kilometer. Na die tweede passage aan de Waregemse Verbindingsweg gaat het naar de Nieuwe Kwaremont, de eerste van dertien hellingen, na 92 kilometer koers. De laatste hindernis is die van de Nokereberg op zowat 8 kilometer van de eindmeet.

De Nederlander Niki Terpstra mocht in 2012 het zegegebaar maken in Dwars door Vlaanderen nadat hij een solo van zowat 25 kilometer knap afrondde. De Fransman Sylvain Chavanel werd tweede voor de Nederlander Koen de Kort. Beste Belg was Jan Ghyselinck met een vierde plaats.

(BS/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.