Drie pups die in de vrieskou gedumpt werden in De Gavers, stellen het goed

Redactie KW

Donderdag werden drie verkleumde pups aangetroffen in het provinciaal domein De Gavers te Harelbeke. Wie de pups daar dumpte en waarom, blijft een raadsel.

“De pups zijn een kruising tussen een Labrador en een Stafford en zijn momenteel 6 à 7 weken oud. Van éétntje van de drie was het pootje gebroken. Dat werd gespalkt en binnen vier weken moet na een foto blijken of een operatie noodzakelijk is. De pups waren door het vriesweer wat onderkoeld geraakt, maar maken het ondertussen naar omstandigheden goed”, vertelt Veerle Debaillie, verantwoordelijke van dierenasiel De Leiestreek uit Zwevegem, waar de pups momenteel verblijven en verder opgevolgd worden.

Wandelaars troffen de verkleumde diertjes aan langs een verlaten wandelpad in de Heerbaan en sloegen alarm. Kort voor de middag liep bij het asiel een eerste melding binnen. Omstreeks halfvier werd opnieuw een pup aangetroffen. Vrijwilligers kamden daarop meteen de omgeving uit, maar vonden gelukkig geen andere diertjes meer. Een spoor naar de eigenaars van de pups is er momenteel niet. Het asiel roept iedereen die nuttige info heeft op om contact op te nemen, desnoods anoniem.

“Die oproep viel niet in dovemansoren, want ondertussen kregen we verschillende tips binnen, die we zullen overmaken aan de politiediensten”, was zondag bij het asiel te horen. Tevens wordt benadrukt dat pups die in ons land verhandeld worden, normaal verplicht gechipt en geregistreerd moeten worden. Het asiel vraagt met aandrang om ongewenste pups tot bij hen te brengen in plaats van ze te dumpen. Op sociale media ontstond afgelopen weekend meteen een golf van verontwaardigde reacties zoals “Hoe harteloos kun je zijn?”, “Wie doet nu zoiets?”, “Schandalig!”, “Onbegrijpelijk…”, om er maar enkele te noemen.

(NDZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.