Bekaert kondigt nieuwe Bestuurder aan met ervaring bij Rolls Royce

Redactie KW

Bekaert kondigt nominatie nieuwe Bestuurder aan De Raad van Bestuur van NV Bekaert SA is verheugd de nominatie aan te kondigen van de heer Colin Smith als bestuurder. Deze nominatie zal ter goedkeuring worden voorgedragen aan de Algemene Vergadering van aandeelhouders op 11 mei 2016.

Hij zal de heer Alan Begg vervangen die bij afloop van zijn bestuurstermijn het mandaat niet wenst te hernieuwen.

Na een rijke loopbaan van meer dan veertig jaar bij Rolls Royce geniet Colin P. Smith wereldwijd erkenning als autoriteit in luchtvaart-engineering en -technologie. Hij begon zijn loopbaan bij Rolls Royce als stagiair in 1974, waarna hij achtereenvolgens verschillende engineering- en technologiefuncties opnam met steeds ruimere verantwoordelijkheden. Hij werd benoemd tot Director of Research and Technology in 2004 en tot Director of Engineering and Technology in 2005 alvorens hij Group President van Rolls Royce werd in 2016. Daarnaast heeft de heer Smith een aantal niet-uitvoerende en adviserende rollen. Hij was onder andere lid van de Rolls Royce Power Systems Supervisory Board in Duitsland en is Voorzitter van de Aerospace Growth Partnership Board, een strategisch partnerschap tussen overheid en industrie om de toekomst van de luchtvaartindustrie in het Verenigd Koninkrijk veilig te stellen.

Colin Smith zal, eenmaal benoemd als bestuurder, onafhankelijk zijn in overeenstemming met het Belgisch Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen en de Belgische Corporate Governance Code.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.