Oostende / Horeca Oostende / Horeca Vijf Oostendse nieuwkomers in Gault&Millau: “Een mooie erkenning voor het ganse team” De stad aan zee telt dit jaar maar liefst 22 horecazaken in de nieuwe editie van de culinaire gids Gault&Millau. Er zijn vijf nieuwkomers en vier zaken kregen een hogere score. Bij de nieuwkomers zitten niet alleen enkele recente horecazaken zoals Bar Foubert of Eaust, maar ook gevestigde waarden zoals Le Bassin. 4 november 2025
Oostende / Evenement Oostende / Evenement Sterke start voor elfde editie van Ostendaise: “Vaste waarde omdat het zo inzet op lokale producten” Onder een stralende zon en broeierige temperaturen ging de elfde editie van Ostendaise van start. Het culinaire foodfestival hoopt opnieuw duizenden lekkerbekken te strikken. 21 juni 2025
Oostende / Horeca Oostende / Horeca Bekend Oostends horecakoppel vernieuwt brasserie Le Bassin: “Tijdens de werken blijven we gewoon open” Brasserie Le Bassin in Oostende ondergaat een metamorfose en breidt uit. Chef Tom en gastvrouw Elsie reageren: “Daarmee brengen we de brasserie op het niveau van de andere uitbreiding. Ook de kinderen Jules en Zoë komen het team versterken. En tijdens de werken blijven we gewoon open.” 5 december 2023
Oostende / Horeca Oostende / Horeca Culinair topfestival Ostendaise onder stralende zon van start Zaterdag om 11 uur gingen de poorten van culinair festival ‘Ostendaise – North Sea Food Fest’ open. Op de negende editie tekenen 24 chefs van lokale restaurants present en staat de Noordzeevis uiteraard centraal. De weersvoorspellingen ogen fraai en er is dus een kans dat de kaap van 20.000 verkochte gerechten van vorig jaar wordt overtroffen. 24 juni 2023
Oostende / Verkeer en Mobiliteit Oostende / Verkeer en Mobiliteit Handel en horeca boos over schrappen treinen naar Oostende in herfstvakantie Tijdens de herfstvakantie – doorgaans een drukke periode aan de kust – rijden er geen treinen tussen Brugge en Oostende. Dat komt door werken aan de bovenleiding. Nodige werken volgens Infrabel, maar de handelszaken en de lokale horeca in en rond het station, zijn daar minder blij mee. “Hebben we nog niet genoeg miserie gehad?”, luidt het. 29 oktober 2021