Roeselare / Horeca Roeselare / Horeca Restaurant Flambée in Roeselare is klaar voor de opening: “Willen een leuke vibe creëren” Dinsdag 6 augustus is het zover, dan openen Jean-Louis Degryse (29) en Kim Pattijn (26) de deuren van restaurant Flambée in de Delaerestraat 32 in het centrum van Roeselare. En voor wie Roeselare een beetje kent, doet de locatie misschien wel een belletje rinkelen. 25 jaar lang was Pieter Lauwers er actief met zijn restaurant Pieter Kookt. “Het is een zaak die de mensen blijven onthouden en we hopen om dat verhaal zo mooi mogelijk verder te schrijven, maar dan wel op onze manier”, klinkt het bij het jonge horecakoppel. 31 juli 2024
Oekene / Horeca Oekene / Horeca Oud-medewerkers nemen afscheid van Pieter Kookt: “Helaas missen we met Jelle nog altijd iemand” Afgelopen weekend stond Pieter Lauwers voor het laatst achter het fornuis van Eethuis Pieter. Vanaf augustus wordt de zaak overgenomen door Jean-Louis Degryse en Kim Pattijn die er restaurant Flambée starten. 25 juni 2024
Lifestyle Lifestyle Klassieke keuken met passie en pit bij Pieter Kookt Als een verborgen parel duikt in het stadscentrum van Roeselare de stijlvolle gevel van Pieter Kookt op. In een straat vol knusse rijhuisjes valt de zaak amper op, maar het wauwgevoel komt al snel wanneer je het restaurant binnenstapt. Al sinds 1999 staat Pieter Lauwers hier in de potten te roeren, toen heette het nog Eethuis Pieter. Doorheen de jaren werd er stevig uitgebreid waardoor je zowat voor elke gelegenheid, intiem met z'n tweetjes of met een grote groep, terecht kunt in de zaak. 14 oktober 2022
Roeselare / Horeca Roeselare / Horeca Zoutman steunt Roeselaarse horeca met peper en zout tijdens de heropstart Zoutman, het Roeselaars bedrijf gespecialiseerd in zeezout, lanceert op maandag 19 april een initiatief om de lokale horeca te ondersteunen tijdens de heropstart. 16 april 2021